8. Oktobar 2019

Povodom uspešne realizacije projekta ”Sprovođenje antidiskriminacionih politika u Srbiji”, koji sprovodi Udružene građana Centar za stručne obuke i kurseve, pod pokroviteljstvom za Kancelarije za ljudska i manjinska prava, organizovana je svečanost kojoj su prisustvovali i predstavnici partnerskih organizacija. Centra za autizam i razvojne smetnje CODE je tom prilikom obeležio prvu godišnjicu od osnivanja.

U završnici projekta i svečanost za učesnike. Uspešnom realizacijom raznovrsnih aktivnosti u sklopu projekta ”Sprovođenje antidiskriminacionih politika u Srbiji u 2019.godini” inkluzija i antidiskriminacione politike u lokalnoj zajednici podižu se na viši nivo – kažu učesnici.

”U okviru projekta imali smo više radionica. Realizovana je škola vajanja u saradnji sa Centrom za autizam i razvojne smetnje CODE. Malo manje od mesec dana traje ta škola vajanja u prostorijama akademije Oxford. Planirana i je i škola glume, gde će učestvovati i članovi COD-a.  Ona će takođe trajati par nedelja i na kraju će biti predstva za decu i njihove roditelje”, najavio je ispred Udruženja građana ”Centar za stručne obuke i kurseve”, Sead Hadžić.

Značajan doprinos realizaciji projekta dali su i članovi Centra za autizam i razvojne smetnje CODE, koji su ovom prilikom proslavili prvu godišnjicu od osnivanja.

”Zajendo sa predstvanicima lokalne samouprave, udruženja građana, koja rade na istim ciljevima, danas obeležavamo godišnjicu. Nadam se da ćemo u ubudućnosti, zajedničkim snagama, u saradnji sa svim partnerima na lokalu, uspeti da podignemo nivo inkluzivnih i antidiskriminacionih politika, pre svega u našem gradu a onda i na nivou Republike Srbije”, rekao je Admir Smajović iz Centra za autizam i razvojne smetnje CODE.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles