27. April 2011

Sjeverni Sandžak – Predsjednik novoregistrovane Bošnjačke demokratske zajednice Emir Elfić izjavio je da su najvažniji programski ciljevi te stranke autohtonost Bošnjaka u Srbiji, autonomija Sandžaka i promjena Ustava u tom pravcu

“Bošnjaci imaju puno pravo na konstitutivnost, pa ćemo se zalagati za promjenu državnih simbola i himne u smislu postizanja jednakosti i ravnopravnosti Bošnjaka u Srbiji. Sandžak je regija sa historijskim i drugim posebnosti, pa ćemo se zalagati i za ostvarenje autonomne regije Sandžak”, izjavio je Elfić agenciji Beta.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu upisalo je BDZ u Registar političkih organizacija kao devetu partiju sa sjedištem u Novom Pazaru i 77. stranku u Srbiji.

BDZ je u Registar upisana 8. aprila ove godine, a njen zastupnik je Emir Elfić. Stranka je osnovana u decembru 2010. kao glavni razlog osnovanja nove navedene su manipulacija beogradskog režima rezultatima izbora za Bošnjačko nacionalno vijeće.

Izvor: E-Novine.com

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles