PODSJEĆAMO: Kada je pao jedan od vođa narko-klanova umjesto advokata je tražio: “Zovite mi Rasima Ljajića!”

73
1845

Sandžak – Srbijanska policija je na teritoriji Novog Pazara i Tutina, odnosno Pešteri 10.10.2011. i par narednih dana izvela jednu od najuspješnijih akcija u borbi protiv organiziranog kriminala pod kodnim imenom GETO, razbivši izuzetno jak narko-lanac i zaplijenivši preko 125 kg heroina i cijelu laboratoriju za preradu narkotika. Uhapšeni su vođe narko-tandema na relaciji Novi Pazar-Beograd, Hikmet Hajrović i Dalibor Ristić i njihovi saradnici, među kojima i rođena sestra Hikmetova Zehrina Hajrović.

Prema pisanju srbijanskih medija, Hikmet Hajrović je pokušao pobjeći prilikom hapšenja. U trenutku kad su mu operativci MUP-a prepriječili put, otvorio je vrata automobila držeći pištolj u ruci. Istraživački tim revije „Sandžak“ saznaje iz policijskih izvora, koji su dvostruko potvrđeni u centrali Ministarstva unitrašnjih poslova R. Srbije i u PU Novi Pazar, da je Hajroviću, nakon hapšenja, prema ustaljenoj proceduri, ukazano da ima pravo na jedan telefonski poziv advokatu, a da je on odbio kontaktirati bilo kog advokata, govoreći operativcima: „Zovite mi ministra Rasima Ljajića!“ Ova izjava je procurila u javnost i već se među malo bolje obaviještenim novopazarskim krugovima prepričava i nagađa zašto je Hajrović umjesto advokata tražio pomoć od ministra Ljajića i postavlja pitanje čija je, zapravo, droga Hikmeta Hajrovića i čija je laboratorija za preradu heroina koju je policija zaplijenila? Revija „Sandžak“ traga za odgovorom na ova pitanje, istražujući genezu i puteve droge ka, u i iz Novog Pazara, jer postoje osnovi sumnje za povezanost ovog i događaja od prije neku godinu kada je stradao ministrov brat Esad Kero Ljajić.

Kako je droga došla u Novi Pazar

Esad “Kero” Ljajić

Droga je u Novi Pazar sporadično počela stizati kasnih osamdesetih godina 20. vijeka. Već je početak devedesetih godina Novi Pazar označio kao značajno čvorište tranzita narkotika iz Azije ka zemljama Zapadne Evrope.

Čuvena je afera tužbe NIN-a iz 2003. godine jer je 17.04.2003. objavio dijelove iz knjige MUP-a „Bela knjiga srpske mafije“ koji su se ticali stavljanja u žižu javnosti do tada nedodirljivih novopazarskih narko-dilera i davanja nagovještaja o početku stvaranja jedne od najjačih narko-grupa na ovom području:

LJAJIĆ ESAD zv. „Kero“, bavi se krijumčarenjem opojne droge iz Turske ka zemljama Zapadne Evrope, zbog nedozvoljene trgovine opojnim drogama osuđivan je 1991. godine u Beogradu. Prema operativnim saznanjima, heroin transportuje kamionima kojima se vrši prevoz repromaterijala za proizvodnju odeće u Novom Pazaru. Glavni saradnik u Turskoj – Istanbulu, jeste Aljković Hajro, a u Hrvatskoj Bibić Mensur zv. „Meljo“, obojica poreklom iz Novog Pazara. Transportere droge ima u Sarajevu, Makedoniji, Bugarskoj i Mađarskoj. Heroin iz Turske prebacuje u Zapadnu Evropu krijumčarskim kanalima preko Bugarske, Rumunije i Mađarske, drugi kanal vodi preko Kosova i Crne Gore za Italiju, a treći preko Bugarske i Jugoslavije u Hrvatsku. Glavne kriminalne veze su mu Plojović Džemail zv. „Žuti“, Smajović Faruk, Vuković Gordana (bivši carinik) iz Novog Pazara, kao i Učkan Sedat, državljanin Turske i Sabahko, vlasnik hotela „Igbal“ u Istanbulu.

Kao vođa ove grupe označen je rođeni brat Rasima Ljajića Esad Kero Ljajić, koji je još 1991. godine osuđivan zbog trogovine drogom u Beogradu. U procesu iz 1991. godine Kero je ostao čvrst i nije odao ime glavnog bosa, jako uticajnog turskog državljanina jevrejske nacionalnosti koji je snabdijevao skoro cjelokupno tržište Zapadne Evrope azijskom drogom, pa je nakon odslužene zatvorske kazne kao nagradu od istog dobio povlasticu da snabdijeva unosno londonsko tržište, što je značilo veliki prestiž i jaku poziciju u narko svijetu.

U tekstu Novopazarska veza od 28.07.2002. „Novosti“ daju sliku pazarskog podzemlja:

U Novom Pazaru kriminalci su se udružili oko dva „posla“ – trgovine belim robljem i privrednim prestupima, ali se zato „solisti“ bave krijumčarenjem narkotika. Njihova imena su Bojan, Sead, Hikmet, Jonuz, Esad… Prvi je čak jedno vreme bio angažovan i u Surčinskom klanu, a danas je, kako operativna saznanja govore, na vezi sa Zvezdarcima. Do danas mu je dokazano da je izvršio više od 200 krivičnih dela. Sead „rastura“ marihuanu, Hikmet (kao i njegov otac) diluje heroin, a to isto radi i Jonuz. Gotovo svi drogu, osim po Jugoslaviji, rasturaju i u zemljama Zapadne Evrope.

„Novosti“ pominju nanovo uhašenog Hikmeta i njegovog oca Sadriju. Sadrija je zajedno sa Boškom Boškovićem iz Dobrnaca na naplatnoj rampi kod Paraćina pao sa 50 kg heroina 2006. i nalazi se na odsluženju dvanaestogodišnje robije. U posao sa drogom je pored sina uvukao i kćerku Zehrinu.

Gostujući u emisiji Poligraf Televizije B92 (20.02.2007.), tada već smijenjeni načelnik PU Novi Pazar, Suad Bulić tvrdi da u Novom Pazaru djeluje pet organiziranih narko-dilerskih grupa, od kojih dvije vrše transport prema zemljama EU, a tri po ulicama Novog Pazara i Srbije i to: 1) Beograd; 2) Vojvodina; 3) Jagodina, Užice, Čačak. Bulić tvrdi da najveće pojedinačne količine droge stižu kamionima iz Turske, gdje se droga skriva u bunkerima ili maskira u transport. Prema njemu, najveće količine droge stižu sa Kosova, jer se tamo sjatila skoro sva narko-mafija. Najznačajniji narko-centar je Peć. Bulić čak tvrdi da policajci prodaju drogu na ulici, a kao dokaz navodi da je jedan radnik PU Novi Pazar uhapšen s pola kilograma heroina kada je pokušao da ih prenese i proda u Jagodinu.

Centar za istraživačko novinarstvo 09.05.2009. objavljuje tekst Nenada Jaćovića, novinara „Čačanskih novina“, Putevi droge u Srbiji, u kom se govori kako je Novi Pazar od filijale kosovske mafije izrastao u srbijansku prijestolnicu heroina:

Kosovski narko-dileri su imali najviše poverenja u kolege sa područja Novog Pazara, koji su negovali čvrste veze sa kriminalnim klanovima u BiH. Novopazarci su dobru saradnju razvili i sa srpskim prestupnicima, tako da su i srpske kriminalne organizacije dobijale svoj deo kolača. (…) Sve do kraja 90-tih godina novapazarski dileri su, takoreći, preprodavali kosovski heroin, a prevlast u saradnji sa Novopazarcima imao je ozloglašeni klan Geci. Pored šverca heroina prema zemljama Zapadne Evrope, Novopazarci su se okrenuli i domaćem tržištu, snabdevajući u početku Raški okrug i deo Šumadijskog. Ratni sukobi na Kosovu su im išli na ruku jer su planirali da se osamostale od svojih kosovskih kolega. (…) Krajem 90-tih godina prošlog veka gradom su kružile priče o tajnim laboratorijama za proizvodnju heroina smeštenim u zabitim delovima grada, ali do dana današnjeg nijedna laboratorija nije otkrivena. (…) Nezavisnost novopazarskih narko-dilera nije mogla proći bez krvoprolića. U periodu 2002-2007. na teritoriji BiH stradalo je na desetine viđenijih članova novopazarskih, odnosno kosovskih, kriminalnih organizacija, tokom obračuna za prevlast nad bosanskim narko-trižištem. Nakon osamostaljenja od kosovskih narko-bosova, Novopazarci su se posvetili i osvajanju srpskog narko-tržišta, vrlo brzo su ostvarili bliske odnose sa vođama kriminalnih grupa u svim većim srpskih gradovima.

Laboratorije za preradu heroina

za preradu narkotika. Prema riječima našeg saradnika iz PU Novi Pazar, u Srbiju su u to vrijeme iz Latinske Amerike došle dvije takve laboratorije. Jedna je data Milivoju Zarubici Puju, neprikosnovenom kralju bijelog roblja i prostitucije, koji je iz svog motela „Sveti Nikola“ u Beogradu više od dvije decenije upravljao ovim dijelom organiziranog kriminala u skoro cijeloj Evropi.

Druga je, tvrdi naš insajder, data Esadu Keru Ljajiću, najznačajnijem novopazarskom narko-šverceru koji je pokrivao zapadnoevropsko tržište. O inteligenciji ovog narko-dilera u nadmudrivanju sa policijom svojevremeno su govorili i sami inspektori koji su ga godinama uzaludno pokušavali uhvatiti na djelu.

Njegova moć u srbijanskom podzemlju i društvu je enormno rasla, tako da ga je „Blic“ 2004. svrstao na listu 300 najuticajnijih ljudi u Srbiji, i to na 194. mjestu. Održavao je veze sa svim kriminalnim, privrednim i političkim strukturama. Bio je dobar prijatelj sa Arkanom, kod koga je znao često svratiti na kahvu na Dedinju, a prisustvovao je i njegovoj sahrani.

Braći Karić je više puta posuđivao enormne količine novca na principima zelenaštva. Naši izvori potvrđuju da su plod tih zelenaških pozajmica nekretnine koje danas kontrolira lično Rasim Ljajić naplaćujući rentu posredstvom S.B i M.LJ. Politički uticaj i veze ostvarivao je preko brata Rasima Ljajića koji ga je sa pozicije ministra dodatno štitio. Samo je jednom nakon 1991. godine hapšen, i to u toku policijske akcije SABLJA, nakon ubistva premijera Đinđića. „Slobodna Bosna“ je 27.03.2003. pisala:Uhapšeno 30 saradnika Zemunskog klana u Novom Pazaru, među kojima i Esad Ljajić.“ Godine 2002. je zajedno sa F.S. bio osumnjičen za pokušaj ubistva S.D. i N.B. Policija je bila raspisala potjernicu za njim i kratko vrijeme se nalazio u bjekstvu, da bi se ubrzo na „nečiju“ intervenciju povukla potjernica i Kero oslobodio optužbe.

Esad Ljajić je stradao 2006. u toku rada u laboratoriji za preradu narkotika od posljedica gušenja hemijskim supstancama. Postoje tvrdnje da je isti ubijen tako što su mu zamijenjene boce sa kiselinom ili nekim drugim otrovnim gasom. Indicije o naručiocu njegovog ubistva su različite. U prostoriji sa njim bila su još dva lica koja nisu smrtno stradala. On je iz laboratorije hitno transportiran u ZC Novi Pazar, gdje mu je konstantirana smrt. Policija je uredno izvršila uviđaj. Međutim, sve okolnosti oko smrti Esada Ljajića vješto su zataškane. U proces zataškavanja istine uključeni su ZC Novi Pazar, PU Novi Pazar, tužilaštvo, sudstvo i ostali državni organi. Čak su i mediji bili pod pritiskom da o tome šturo ili nikako ne izvještavaju.

Nakon Kerove smrti laboratoriji za preradu heroina se gubi svaki trag. Nema zvaničnih podataka niti o njenoj zapljeni, niti o uništenju od strane zvaničnih organa. Zbog toga je interesantno što se u policijskoj akciji GETO i razbijanju narko-grupe Hikmeta Hajrovića zapljenjuje laboratorija za obradu narkotika i što isti po hapšenju umjesto sa advokatom želi da stupi u kontakt sa bratom Esada Lajića, ministrom Rasimom Ljajićem. Da li je Kerova labaratorija vaskrsla nakon više godina od nestanka?

Kako piše „Kurir“, Hikmetova grupa imala je razrađenu šemu miješanja heroina s amfetaminom i paracetamolom. Pri obradi su miješali paracetamol i kofein, te smjesu zagrijevali pomoću boca s butan gasom. Da li je nekoliko godina prije u tim bocama umjesto gasa bio amonijak koji je usmrtio Ljajića, još uvijek se nagađa u pazarskoj čaršiji.

Kuća Hikmeta Hajrovića

Porodični biznis

Da li su Hajrovići bili partneri ili konkurenti Ljajiću? Okuda oni u ovom poslu?

Hajrovići su razvili porodični biznis preprodaje droge. Sadrija se spominje kao jedan od prvih narko-dilera. Nakon njegovog hapšenja 2006. posao preuzimaju Hikmet i Zehrina. Oni su prvi put uhapšeni 18.03.2007. i 2010. osuđeni kao članovi Ercegove narko-grupe. Hikmet je osuđen na pet godina i šest mjeseci, a Zehrina na 18 mjeseci zatvora.

Policija je od puštanja na slobodu do pravosnažne presude Hajrovića budno pratila. Otkriveno je da je drogu nabavljao direktno iz Turske i preko Novog Pazara krijumčario do Beograda gdje ju je preuzimala grupa Dalibora Ristića, skladištila u jednom kafiću u Borči i rasturala na ulicu. Nedjeljno je krijumčareno od tri do sedam kilograma heroina.

Čija je Hikmetova droga

Hikmet Hajrović i Esad Kero Ljajić su, prema policijskim izvorima, među prvim narko-dilerima u Novom Pazaru. Ljajić je zbog zasluga iz ranih devedesetih imao ekskluzivno pravo da heroin iz Turske najveće moguće čistoće plasira na zapadnoevropsko tržište, najvećim dijelom u Englesku. Hajrovići drogu izuzetne čistoće uvoze direktno iz Turske i uglavnom je plasiraju na zapadnoevropsko tržište. I jedni i drugi razvijaju jake veze sa kosovskom narko-mafijom i srpskim podzemljem. Nakon stradanja Esada Kera Ljajića gubi se svaki trag njegovoj laboratoriji. Godine 2011. pojavljuje se laboratorija u vlasništvu narko-grupe Hikmeta Hajrovića. Po hapšenju, Hajrović zahtijeva od policije da mu omogući da pozove ministra Rasima Ljajića, Kerovog rođenog brata. Nakon hapšenja Hikmeta Hajrovića iz Novog Pazara se gube narko-dileri koji su nekada tijesno sarađivali sa Esadom Ljajićem. Previše je spojinca koje Hajrovića povezuju sa Ljajićima. A možda je po srijedi samo slučajnost. U svakom slučaju, nadležni organi će imati pune ruke posla da ispitaju sve ove indicije.

Kombinirano (za) protiv droge

Nekada je u Novom Pazaru osnovana nevladina organizacija „Zajedno protiv droge“. Na njenom čelu je bio Seadetin Mujezinović. Mujezinović je, nakon nesebičnog zalaganja na izborima za BNV u okviru „nezavisne“ liste Bošnjački preporod Rasima Ljajića, postao pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara. Pitamo se kako li se osjeća dokazani borac protiv droge u timu iz kog se nemali broj ljudi spominje u ovom tekstu i dovodi u direktnu vezu sa trgovinom narkoticima. Očigledno da sve to brišu sati koje njegova kombinirka otkucava 25 časova dnevno na nekom od mnogobrojnih gradilišta Gradske uprave.

Skretanje pažnje sa problema šverca narkoticima

Indikativno je da najgrlatija predstavnica (ne)vladinog sektora Aida Ćorović, koja mjesecima u srbijanskim medijima zapomaže, za sve i svašta ni jednom riječju nije osudila djelovanje narko dilera niti prisustvo tolike količine droge u Novome Pazaru, pa čak se nije ni javno oglasila da podrži akciju GETO. Mislimo da bi to baš bilo, ako ne kul i urbano, ono bar korektno. Njeno neoglašavanje dovodi nas do pitanja za koga, čiji račun i novac uporno pokušava skrenuti pažnju javnosti sa problema šverca narkoticima u našoj sredini, pogotovu kada se ima u vidu da je Aida Ćorović zabila ruke do ramena u fondove Ljajićeve uprave u Novom Pazaru i Ljajićevog ministarstva.

Kome odgovara da u Pazaru cvjeta droga

Na kraju, pitamo se da li je moguće da je Novi Pazar slučajno postao glavna raskrsnica trgovine narkoticima ili je to bio nečiji plan? Ako jeste, čiji i zašto? Ovo pitanje dobiva na značaju ukoliko se ima u vidu da je glavno sredstvo ubijanja novopazarske privrede i privrednika prljavi narko-kapital. I ptice na grani znaju da kriminal ovih razmjera ne može zaživjeti bez moćne zaštite u policiji i politici. Teško da će Rasim Ljajić uspjeti da dokaže da je svoju stranku i uspjeh svoje politike razvijao na čistom, a ne na ovom prljavom novcu.

Autor: Istraživački tim revije “Sandžak”


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

73 KOMENTARI

 1. Da nije droge 90% pazara ne bi imalo leba da jede. Da ne pricam o tome da bi za 90% njih koji voze BMW-ove, Mercedese i Audije danas – najbolji auto koji su vozili u zivotu bio jugo ili punto.

  2

  0
 2. Da li je i mufto u ovim poslovima. Sta velite..Vala ga, ako se sjeca ovaj istrazivacki tim, jednom policija nadomak Bg uhvatiii. nesto je tako bilo…dobro bi bilo to da istrazite..Samo naprijed…Imate moju podrsku..a ovo ste sve dobro uradili, ali povrsno…ima ti jos…

  0

  0
 3. Ja sam ostao bez texta. Jedna moja konstatacija: prije par godina sam bio u ozbiljnoj vezi sa rodjakom ovog Rasimovog saradnika Plojovica “Zutog”. Pricala mi je o njemu kako je bio kerov drug i kako je on sada ustvari jedan od glavnih u Sdp-u (kao neki covjek iz senke). Ja nisam imao pojma ko je on ali mi je kazala da covek ima enormne kolicine novca. Kazala mi je da se bavi trgovinom auta a meni nije bilo jasno kako toliki novac od trgovine autima, pominjala je i neku lujku gocu sto vozi audi q7 (tad je vozila) i da je ona u stalnom kontaktu sa njima, video sam je jednom i to je ova gore sto je radila na carini. Sad se ustvari mnogo toga poklapa i ja nemogu verovati koliko Rasimovih ljudi ima veze sa svim tim. Da nas Allah sacuva ovakvih kao sto je on!!!

  1

  0
 4. jos poceli ovi kriminalčići prasimovi da popuju o vjeri kako treba prasimu.doo trazit halala,hahaha…NEVJERNIKU TAKO MI ALLAHA JEDINOG

  0

  0
 5. aaaa sta je ovo kada se dotakne droga,
  svi pomahnitaju, najvise se na vjeru poziva,
  valjda to vrijedi za ove sto bi vas trebali poslusati i sutiti.

  Ovo mi sve izgleda NA VRAT NA NOS,
  odnosno kada je Ljajic u pitanju NA NOS

  0

  1
  • sve bolesti modernog kapitalizma,za koje on nije imao definitivna rjesenja prenose se sada i na nasa nejaka ledja u Bosni i Sandzaku da ih trpimo i hrvemo se snjima iako imamo sijaset drugih problema!ovaj rak drustva nije lahko otkloniti ali se bar moze suzbiti ili umanjiti do nivoa koji bi bio “PRIHVATLJIV”!ova prihvatljivost se tolerise negdje vise a negdje manje zavisno od REAKCIJE druge strane koja obicno MALO HAJE za zivot obicna covjeka!pojava NOVOG KOS-a na Sandzaku nije iskljucena,jer je Sandzak na mapi CIA-a
   oznacen kao prostor MOGUCIH TEKTONSKIH POREMECAJA i analize ukazuju nato da sve cini NEBI LI DOSLO DO MEDJUSOBNOG SUKOBA KOJI TRAZI INTERVENCIJU SREDISNJICE-CITAJ BEOGRADA!umjesto pregovora o Autonomiji Sandzaka,ljudskim pravima i slobodama OTVARA SE SEZONA LOVA NA- TALIBANE -u Sandzaku !!!

   0

   0
 6. Prijepolje, Sandzak vi ste u Prijepolju sa radikalima na vlasti pa sta kome drzis ti predavanje a na vlasti sa radikalima , narodnjacima i socijalnim ostatkom od Milosevica(SPS-om)

  1

  0
 7. Nihade, ko si ti da nekoga proglasis izdajnikom ? Mozes zajedno sa radikalima pod ruku, ista demagogija, samo ovi za Srbe a vi za muslimane … Naravno da sam za da se to ispita, al vase proglasavanje svakoga za izdajnika ko nije za vas,nema nikakve veze sa pameti … To za tog rahmetli Kera sam cuo odavno, i MUP ce ispitati to kad tad …A zbog pojedinaca sa svojim radikalnim, nerealnim, da ne kazem i glupim stavovima, stvarno inteligentni muftija polako pocinje da gubi podrsku,i polako pocinjemo da ga svrstavamo u isti red sa Rasimom i Suljom … Sandzaku su zaista potrebni neki novi ljudi …

  0

  0
  • stvarno inteligentni muftija polako pocinje da gubi podrsku,i polako pocinjemo da ga svrstavamo u isti red sa Rasimom i Suljom … Sandzaku su zaista potrebni neki novi ljudi …

   samo polako tvoj rastko i ugljesa su vec 30 godina na vlasti pa mislim da bi bilo realno da muftiji date ne 30 vec 5 godina da vam pokaze kako se prave institucije i kako se bori protiv kriminala

   0

   0
  • jao boze dragi, pa ovo je nesto najpametnije i najbolje sto smo culi…svi su isti, razlicita samo pakovanja….ogadilo se narodu…zelimo nove poštene pravo skolovane ljude koji ce voditi ovaj narod ka boljem sutra,, inace uz ove samo tonemo….

   1

   0
 8. http://www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=turkey-dives-into-balkan-diplomacy-amid-violence-2011-11-10&fb_source=message EVO POTVRDA NA TURSKIM MEDIJIMA TJ. TURSKIM NAJBOLJIM NOVINAMA HURIYET DA TURCI PODRZAVAJU MUFTIJU MUAMERA ZUKORLICA I DA JE CIJELA TURSKA INICIJATIVA USMERENA KA UJIDENJENJU ISLAMSKE ZAJEDNICE,POMIRENJU BOSNJAKA DA BI MOGLO DA OSTVARI TA VELIKA ULAGANJA U SANDZAK IZGRADNJU AUTOPUTEVA KAO I POMOCI POLITICARIMA KA OSTVARENJU AUTONOMIJE SANDZAKA! KO ZNA ENGLESKI VIDECE IZ TEKSTA PRAVE NAMERE TURAKA! DA IH ALLAH DZ.S. NAGRADI!

  0

  0
  • Svaka ova rijec,i svaki like za ovaj tvoj komentar su bezgranicno glupi…nakon ovih tvojih rijeci prouci shehadet…i moli Allaha dz.s. da ti oprosti,a moli i uvrijedjene da ti halal daju..svrstavas sve ljude u isti kos…nema dobrih muslimana,nema postenih,moralnih nigdje,sem kod Vas..a Kadricu,i tvoje prezime je uprljano sa drogom,i to jako mnogo…ne bi bilo lijepo da te povezuju sa narkodilerima,a?

   0

   0
   • re @ p.z. i ovom gore posmatrac ;

    vi nijeste Kadric Nihadu ni cipele da okrenete, bagre jedne i prodata nevernicka stoko.

    0

    0
  • znaci da je u sandzaku vecina maloumnika i hajvana? inteligenti nihade kadricu pobedismo vas na izbore u svakom gradu prosle godine mi sto glasamo za SDA u priboj nikad odbornike nismo imali dobismo prosle godine 3,vise narod voli sulja nego pisman hodze pametni,skolovani,posteni nihade kadricu,a kad ste glasali rasima i doveli ga na vlast vi muftijini sta ste vi tad bili?

   0

   0
   • Re semir

    Pa ko je kriv i ko je podržao cijepanje IZ te tako nanio najgoru štetu od rata ’41, pa na ovamo?
    Ko je na TV rekao čuvenu rečenicu “Mešihat više ne postoji”?
    …Po tebi trebalo je da podrzimo SDA, koja je u to vreme nama dušu vadila, otimala dzamije, vakufe…?
    Uostalom narod je to prepoznao i kaznio vas na izborima.
    Taj grijeh vam je razlog što se više nikada nećete vratiti na političku scenu jaki kao nekad.
    Vama je vaša “pamet” ili bolje rečeno – neoprostiva glupost i želja da uništite IZ i stavite je pod kontrolu, vam je naudila a ne neko ko je podrzao nekog .. itd.
    I sada vi kukavički ćutite, nesmijete A da kažete.
    Svedok priča … “ljider” ćuti.
    Pa na vašeg “ljidera” je spreman atentat, hteli dijete da mu otmu… pominju se imena, svedoci…a on kao noj, zabio glavu u pijesak i da pisne ne smije, a ne da izadje u javnost i da makar, reda radi, pozove tužioce da ispitaju celu stvar. A šta misliš – zašto je to tako ? Zašto vaš “ljider” ćuti?

    0

    0
  • Kadricu, Svako svoje misljenje ima, ali tvoje nije potrebno na ovoj stranici sigurno. Ti sto si za muftiju, pa blatis Rasima i Sulja, zadrzi to za tebe. Prvo i osnovno ”brata muslimana ne trebas nazivati pogrdnim imenima”, a drugo, volis muftiju jer se palis na njegova auta, njegova rotaciona svetla, njegov stil oblcenja, ponasanje… tako da, suvisan si ovde.

   0

   0
 9. Nema sumnje, da ce Rasim Ljajic, inshAllah, uskoro dobiti debakl na svakom polju. Da Bog da, se trovo on da ne kazhem njegova djeca, jer njegova djeca nemaju nista s’ time, kao sto je on trovo druge. Ma ko god to radio, haram im bilo, da Bog da bili ponizeni, a hoce InshAllah!

  Svaki insan koji truje druge da bi sebi pomogo, njemu dodje brzo kraj, a to se da vidjeti iz prethodnih dilera.
  Ko kritikuje navedeni tekst, pa stani, ako je neistinit, zasto prijete pojedinci rasimovci?
  Kada je nebitan zasto se obaziru na to, pa i da je istina imaju njihov kaljavi sud, pa neka tamo traze pravdu, Allah ih unistio s’ takvom pravdom, pravdom na batilu.

  P.S. Na ovaj tekst reaguju samo, dileri, narkomani, neprijatelji zdravog naroda, i oni koji zele da utru sve sto je muslimansko u Sandzaku.
  Molim Allaha, dz.sh., da unisti svakog onog koji truje druge a sebi pomaze!!!

  0

  0
 10. Slusaj ti sto vrijedjas gore. I to auto je bila vasa podvala jer doticni nije ni u kom slucaju direktno imao trgovinu. A lazes da je auto bilo novo. Auto je imalo mozda neku vrijednost nekih 15 hiljada. Doslo je podvalom vas kvarnjaka narko bosova i narko dilera i ostaplera rasima ljaica i sulja ugljanina. Medju vama bi covjek ocameo da nadje postena covjeka i iskrena insana. Hrdjavi ste do zadnjeg atoma.

  0

  0
 11. Ja sab davno napisao da je Rasim otpad Sandzackog naroda.Za drogu znaju i golubovi na grani da Rasim to radi vec dugo.Srpski covjek vec dugo a truje nas narod zato ga i pustaju.SELAM

  0

  0
 12. ovo je sve istina a u rasimovu kucu je bila labaratorija u podrumu i posle je nestala a zasto obdukcija nije vrsena istraga cela srbija zna da je kero bijo narko diler pa u normalnu drzavu bi se ispitao uzrok smrti i otkrilo se kako je poginuo sta se desilo al ne on ima brata raska koji je sve to upakovao i nastavijo radit istim putem pa samo glup ovo nemoze da vidi i svati

  0

  0
 13. Po vama koji kritikujete ovu temu ispade da su krivi oni koji ukazuju na problem a da su ispravni oni koji truju našu omladinu,onaj ko ukazuje na lopova je po vama kriv a lopov je ispravan.Narko diler je po meni u istom rangu kao da mu se nađe 1 gram kao 1 tona,lopov ko ukrao evro ko milion,ubica ko ubijo jednog ko hiljadu,za ono što uradi okači mu se epitet to što jeste.

  0

  0
 14. Pa vi rekoste da je ljajic politcki mrtav u sandzaku,a po vasim reakcijama se ne bi reklo to.Svaki dan ga blatite,pisete svakojake lazi…Ocigledno je da vidite da podrska njemu raste,jer narod vidi da nas grad ide napred.Ne znam da li je politcki mrtav u sandzaku kao celini,ali u pazaru je itekako ziv,verujte mi i ima podrsku velikog broja stanovnistva,sto cete i videti na izborima,mada i vi to sami znate,pa se zbog toga koristite ovakvim glupostima.Moje celo okruzenje,a verujte da ono nije malo,ce dati njemu podrsku.

  0

  0
 15. Subhanallah ljudi,podsecate me na radikale sa ovim pricama,samo blatite druge i pricate razne lazi…Medjutim hvala Bogu narod ima i mozak i oci i vidi i razmislja,pa muftija ima sve manju i manju podrsku naroda…Niko od nas vise ne zeli sukobe,svadje,ratove,i to za sta,da bi se nekoliko ljudi bogatilo?Iako nisam jos odlucio,moj glas verovatno ide sadasnjoj vlasti,jer zaista mislim da je uradjeno u proteklih 2,3 godine vise nego sto je bilo ko mogao da sanja…To je cinjenica ljudi,i svako ko je realan isto ce kazat…I jos bih vas jedno molio,molim vas da pisete sa malo vise sabora,ne prilici nam,nama kao muslimanima,da ovakve nebuloze pricamo i ovakvim recima da se koristimo…Sellam!

  0

  0
 16. Prvo, selektivno, zbog borbe za vlast, spominjete samo jedno ime, a u ti istim novinama koje uzimate za izvor spominju se jos neki sa kojima vi ne bi da se kacite.
  Kao drugo, dje ste bili do sada?Kad ste sa ovima istima “zuazimali i osvajali” dzamije nisu vam bili narkodileri jel?Cutali ste kada su vec poodavno neki drugi novinari pisali o ovome, a vi se sa ovima ko istih vam gazda tajno sastajali.NA KRAJU MECKA ZAIGRA PRED SVACIJA VRATA.
  Zaista je smutnja gora od ubistva, a tesko licemljerima.Neka vam je Uzviseni Stvoritelj na pomoci.

  0

  0
 17. Suphanallah mislio sam da od SDA nema nista gore,kad ono i od goreg ima gore ili sto su rekli:nedaj boze gore.Ovaj tekst ne da je lazan vec je u najmanju ruku neljudski.Nije Hajrovic trazio advokata vec Rasima Ljajica ko u to da poveruje otkud vi to znate sobzirom da je Hajrovic uhapsen u Beogradu.Licno protiv sam i Ljajica i Ugljanina ali sam i protiv ovakvih bljuvotina.Ta revija sanzak izgleda gora je i od Aide COROVIC.

  0

  0
 18. Rasim bi pod hitno trebao da protiv pisca ovog teksta podnese tuzbu pa neka dokaze sve ove budalastine koje iznosi.Dali je taj Hikmet toliko lud pa da kaze necu advokata zovite ministra Ljajica.Ja bih pitao pisca ovog teksta cime je on zaduzio policiju da ga informise o tim stvarima.Sve u svemu ovakve budalastine i ovakve lazi ne sluze nikome a stete onome cilju za koji se borimo zajedno sa muftijom.Ceo Pazar zna da je u toj akciji policije pronadjeno kod Hajrovica i drugih svega 3.5kg Heroina a ne 125 kako ovde pise.Ovo je sramota,napadati ovako bezdusno i lazno I DOVODITI U VEZU RASIMA Sa dilerima droge zaista je neljudski i nemoralno.

  0

  0
 19. Pa to nije nista novo,o Rahmetli Esadu se sve znalo,,al zbog rasima je nedodirljiv bio,Allah ga je kaznio i od dzubreta je ziveo i od dzubreta je i umro,pa sumu usred vlaskog sela cesmu,,,hajrli,,,podigli,za uspomenu da je to cesma drogerasa,,nije droga kod rasima niti sitnih pazarskih postonosa,oni su samo sluge velkih bosova koji iz vlade i policije dirigiraju svim i svacim u ovoj prokletoj srbiji,,isto ode arkan,dodzr marko milosevic stanisic,otose oni dodze zamena,,esad ona je u vrhu drzave,,,Nadzite je i diskutujte,,rasim im je za nocaje bio samo potron u ispostavi,,,imal droge u bele vode nocaje lugu,jermisu,,ima,,,rasim je jos tamo sa svojim coravim slugama,,al nece dugo,,,nadam,,se,,,

  0

  0
 20. A samo da vas pitam svija redom : A jel doticni gospodin ljajic do juce bio sa muftijom u koaliciju i otkud da ja znam sad da nije i on tu umesan ? A secate se mozda pre oko 3-4 godine neznam tacno kada je najpoznatiji narko bos iz rozaja doterao gospodinu muftiju audi a8 tad tek izaso iz fabrike svi znamo da je bio u mesihat i da se mufto dugo vozio sa njim?! A kad pomenuste ove narko bosove pazarske do juce sam ih ja sva vidjao ispred fakulteta islamskih studija kako su stajali u odbranu sa gospodinom muftom i n jegovim saradnicima.Jedno mogu rec da niste realni jer sto ne objaviste ovo prosle godine dok ste bili zajedno nego sad pred izbore dok su vam haram pare veljale za vase vile i dobra kola nije vam droga smetala sad kad niste vise zajedno sad vam smeta .

  0

  0
  • Sve si slagao i nemas ni jedan ARGUMENT za to sto pišeš …
   Ja sad mogu sa kažem da si ti svaler, da to je žena nevaljalica jer sam je vidio na tom mjestu, da ti su djeca lopovcad.
   Ovo su ti brate gore CINJENICE, DOKAZI I ARGUMENTI.

   I ja sam glasao za Rasima tad …
   Izmedju dvojice narkodilera sam birao mane opasnog.
   Suljo je radio preko Ibra Krnja, a Rasim preko Hikmeta …

   0

   0
   • pa i ovo sto pisu novine jer treba da se sve veruje a ja ne kazem da je mufto radio nego kazem sto ranije ne izadjose sa ovim tekstom dok su bili zajedno nego sad kad su se odvojili, a jos da ti kazem ja sam ih ja licno vidjao te narko boseve sa gospodom iz mesihata e sad dal su oni uzimali te haram pare od njih ili ne ne znam.A samo zelim da kaze da budu ove novine realne sto ne pisu malo o doticnom muftiji koji kasni sa platama vozacima i vaspitacicama u obdaniste ja znam dvojicu komsija koji su vozili kod njega i ostao im je duzan preko 1000 eura znaci ne lazem rekao bi im imena al zbog njih necu , a isto tako mogli su napisat za suadu kad je opeljusila pola mesihata na kamatu pa danas jedan deo hodza vraca dug prodajuci placeve svojih oceva i to mogu da vam dokazem .Znate ovaj dosta me ova mufto podseca na sulja jer koristi iste njegove fore i to sve pred izbore a dojce on akobogda na vlast to najmanje zlo pa cemo videt sta ce uradit i ko ce njemu bit sponzor i dal cete isto pricat tad za njega kad vam ne bude veljao ili ne.

    0

    0
   • Verujes lisam u to sto kazes Suljo radio drogom a da se nadovezem manje opasnog jesil pismen i procitao tekst pominjel se ibro krnjo ili kero koji je bio najaci narko diler i zato prvo ispeci pa reci i naravno procitaj pretodno tekst,svako zna ko je bio najveci narko bos u regionu a narodna izreka SKIM SI TAKAV SI. jesam li u pravu al iskreno.

    0

    0
 21. Majko moja kakva je ovo drzava i gdje ja to zivim?!
  Najiskreniji je velja ilic, moze se to pogledati na “youtube”, kada kaze za svoju bracu politicare, (citaj gangstere),velja kaze: ” razumem kada se pomalo kraducka, ali ovi danas nemaju mere u kradji!”
  Balasevic kaze u pjesmi:” nisu oni krivi KRIVI SMO MI TO SMO IH PUSTILI I STO IH I DALJE PUSTAMO”.

  0

  0
 22. Sto se tice komentara osobe ,,POSMATRAC,, neznam odakle je i neznam joj namere,ali vrlo glup komentar,vredjanje inteligencije budali a ne prosecnoj inteligentnoj osobi,ma kakva bre prica iz carsije jesil ti normalan covjece?? kod nas mala deca znaju ko je bio kero ljajic,da je bio narkodiler evropske klase,to je on sam za sebe govorio,da je bio povezan sa beogradskom policijom i zemunskim klanom,da je on prvi digao rasima ljajica u politicara u beograd povezo ga sa udbom,rasim je prvo bio ministar pa je tek posle 7 godina pobijedio na neke izbore(prevarom bosnjaka oko Islamske Zajednice) pa niko bre nije glup da poveze 2 stvari kako bi drugacije bio ministar bez podrske naroda nego preko brata narkodilera.Ovaj ,,posmatrac,, me dosta podsjeca na mujezinovica jer ga i pominje ali ga ne brani,dal je zaboravio ili nema argumenta sa cim da ga brani.Covjek se borio protiv droge ko fol,a sad sa narkodilerima u koaliciju pa ovaj Pazar je pun apsurda,da Allah dz.s. pomogne,jos da nam nije Islamske Zajednice i Muftije da nam otvore oci zaista bi mi ovo sve zaboravili a ubijanje djece drogom nikad nemoze ni da se halali nit zaboravi.

  0

  0
  • Slazem se sa tobom za drogu a ko je doveo na vlast ove narko dilere i slavili zajedno i uz muftiju na pred izborni skup sedeo posten covek il taj isti Rasim i kompanija mozda dok je bio uz muftiju bio je period odmora. KAKO STE ONO PEVALI RASIME SPASI ME?. svi u jedan kos.

   0

   0
 23. Vi za nekog da kazete seljak,a jedino predsjednik BDZ je stari pazaraz Emir Elfic.Porodica Elfic imala muftiju prije 150 godina u Novom Pazaru,a rasim je iz duge poljane,suljo iz mitrovice ili sela ugla nzm tacno,tako da ta prica ne pije vodu o seljacima i dosljacima.Iako ja time nisam opterecen to je srpska podijela koju vi forsirate za mene su to sve bosnjaci,ali eto morao sam to da kazem jer nam vredjate inteligenciju sa tim vasim ,,argumentima,, Nemogu da verujem da se ti se ponosis time sto si KONJ,to smo zakljucili kroz ovu tvoju ,,mudru,, recenicu(bolje konj nego seljak) gde se vidi koliko mrzis muslimane tj. mrzis seljake i da istices da ti nisi seljak,tako da dalje nebi se bavio tobom,ti si se sam ofiro ko si,a i ja se slazem sa tobom cim ti za razotkrivanje narkodilera i narkomafije koja truje nasu djecu i finansira vladajucu stranku napadas one koje to otkrivaju,ovde su vecinom clanci iz novina(BLIC,VECERNJE NOVOSTI,NIN) vrlo malo je pisao istrazivacki tim ,,SANDZAKA,,Znaci ovo je samo podsecanje bosnjaka ko je ustvari rasim ljajic i cime se bavi. Sto se tice komentara osobe ,,posmatrac,, neznam odakle je i neznam joj namere,ali vrlo glup komentar,vredjanje inteligencije budali a ne prosecnoj inteligentnoj osobi,ma kakva bre prica iz carsije jesil ti normalan covjece?? kod nas mala deca znaju ko je bio kero ljajic,da je bio narkodiler evropske klase,to je on sam za sebe govorio,da je bio povezan sa beogradskom policijom i zemunskim klanom,da je on prvi digao rasima ljajica u politicara u beograd povezo ga sa udbom,rasim je prvo bio ministar pa je tek posle 7 godina pobijedio na neke izbore(prevarom bosnjaka oko Islamske Zajednice) pa niko bre nije glup da poveze 2 stvari kako bi drugacije bio ministar bez podrske naroda nego preko brata narkodilera.Ovaj ,,posmatrac,, me dosta podsjeca na mujezinovica jer ga i pominje ali ga ne brani,dal je zaboravio ili nema argumenta sa cim da ga brani.Covjek se borio protiv droge ko fol,a sad sa narkodilerima u koaliciju pa ovaj Pazar je pun apsurda,da Allah dz.s. pomogne,jos da nam nije Islamske Zajednice i Muftije da nam otvore oci zaista bi mi ovo sve zaboravili a ubijanje djece drogom nikad nemoze ni da se halali nit zaboravi.

  0

  0
 24. Price iz carsije…kakvo je to novinarstvo..prilozite dokaz…droga je velika posast,ali je i prenosenje lazi..svako svoj grijeh nosi,ali nosi i tudj,ukoliko ga bratu muslimanu ne skrije..a Vi se trudite da grijehe jos i nametnete..da se o Pazaru prica kao u vrijeme Milosevica..nisko,zlonamjerno i u najmanju ruku ogavno..
  O pomenutom Esadu nemam nikakvo misljenje,ako je radio to sto mu se stavlja na dusu,odgovarace..imam utisak da Vam nije smetao kad ste sa Rasimom igrali kolo..pominjete Mujezinovica…i gospodin surak je bio pomocnik presjednika.. tada Vam nista nije smetalo…sad odjednom..sto se nepitate od kojih para Muftija finansira kampanju…samo duzim…budite realni,tekst je toliko ocajan,zlonamjeran sa zeljom da se diskredituje Rasim…saucesnici ste svi…svi MI…selam…

  0

  0
  • 20 god. smo skrivali bruku brata “muslimana” pa nije ništa otišlo ma bolje.
   I dalje imamo drugo, narkomane i svakodnevno se “hapse” narkodileri, djeca svakodnevno umiru.

   Muftija je finansirao kampanju BKZ od Skupštine donatora u kojoj je uzelo ucsce oko 50 poštenih biznismena i ljudi od para.

   Tu nema nikakvih tajni.

   Te biznismene danas Rasim Ljajic proganja preko inspekcije Kasima Zoranica.

   STOP!!! vise ovom zulumu!!!

   Rasim i Suljo da idu u zatvor!!!

   Dosta su nakahrili narod!!!

   0

   0
  • UZASAN TEKST I UZASNI KOMENTARI. LJUDI KAKO NE ZNATE DA NE MOZETE NA ONAJ SVIJET DOK NE UZMETE HALALA OD SVAKOG COVJEKA POJEDINACNO. JESTE LI SVJESNI KOLIKO LJUDI STE OPTUZILI. SUPHANALLAH, NEKA VAM JE ALLAH NA POMOCI.

   0

   0
 25. Ova tema je dugo presucena.
  Rasim je mislio da je njegov rad sa drogom zaboravljen.
  Zanimljivo je pitanje kako je rahmetli Kemo umro, Rasimov brat, najpoznatiji narko-diler.
  Sta smo kao narod morali da progunemo Rasimu da bi onog Krklja sklonili sa vlasti.

  Zanimljivo bi bilo jos:
  “Od kojih para Rasim financira kampanju kad su mu ove labaratrije ovako na raspolaganju?”

  0

  0
  • lijepo si rekao da skinete sulja isli ste sa narko dilerima a to je najvece zlo sto moze da se desi i sada ste opet vi protiv njih zasto smeta vam droga sada a tad nije jeli?

   0

   0
  • SRAMOTA! SRAMOTA I SRAMOTA! Pitam se ko to bese ovoliko pametan da objavljuje ovakvo nesto pre svega?
   Pa zar u Novom Pazaru nije bilo droge i za vreme Suljove vladavine, cak je tada bilo i najvise…OK.Uhapsen Hikmet, koji je i ranije bio poznat (a uhapsen tek sad, posto je rec o grupama od 1990 pa na dalje). Sta je sa onima koji su jos vise i mnogo duze poznati? -O njima ne smemo ni govoriti, a kamo li ih hapsiti, drugim recima, njih necemo ni dirati. SRAMOTA JE STO PRIPISUJETE OVAKVE STVARI MINISTRU LJAJICU I TO HLADNO OBJAVLJUJETE. Ovo se iz aviona vidi cije su reci i cije je ovo maslo, ovako recit i smeo, moze biti samo neko iz religiskih krugova, a tezi da skine mantiju i bude politicar. SRAM GA BILO! Ni ovde nije mogao a da ne spomene Aidu Corovic! Molim gospodu ovakvog tipa da se na ovaj nacin ne bori za svoj narod, jer istom odose ledja!!!

   0

   0
   • Zaboravih da navedem jedan primer iz obicnog zivota. a to je da jedna nemoralna zena (kurva) uvek najbolje zna sta radi ona druga kurva, dok postena zena nikada ne zna sta to tamo radi neka kurva…

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.