Čestitka KBSA povodom Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine

0
1

BIH, Amerika – 15. aprila 1992. godine, stvorena je Armija Republike Bosne i Hercegovine. Imajući u vidu velikosrpsku politiku definiranu memorandumom SANU-a, i agresiju na suverenu, medjunarodno priznatu, Republiku BiH koja je kulminirala genocidom nad Bošnjačkim narodom, možemo zaključiti da je stvaranje Armije R BiH jedan od najkrupnijih elemenata u cijeloj historiji Republike BiH.

Da Armija BiH nije stvorena sa sigurnošću možemo reći da danas ne bi postojala ni Bosna i Hercegovina. Njen autohtoni narod, Bošnjaci do danas bi bili pobijeni na stratistima i u logorima, bili bi raseljeni i asimilirani, bili bismo nepoželjni u svojoj domovini, samim tim bi nestali.

Armija Republike BiH priča je o znanim i neznanim junacima, o hiljadama heroja širom Bosne i Hercegovine, o našim šehidima, palim borcima, o našim invalidima, i svima onima koji su utkali dio sebe u opstanak i naše pravo da živimo u našoj nam jedinoj domovini Bosni i Hercegovini. Nastanak Armije Bosne i Hercegovine, i odbrana Bosne i Hercegovine od strane srpsko-crnogorskog agresora je priča koja se mora pričati svaki dan i na svakom mjestu a ne samo na godišnjicu, jer to je priča koja živi sa nama i koja je dio nas. To je priča koja treba da bude znana svim našim potomcima i koja treba biti prenosena s koljena na koljeno. Poznavajući hostoriju, apetite i namjere naših komšija za našim nestankom, historija će se ponoviti a mi trebamo biti spremni.

Svim pripadnicima Armije Bosne i Hercegovine, porodicama šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima i veteranima, upućujemo iskrene čestitke povodom 21 – prve godišnjice od formiranja naše Armije Republike Bosne i Hercegovine.

(Bosnjaci)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.