Ćerim Bajrami uputio zahvalnost bivšim saradnicima

0
6

SONY DSC

Kosovo – Danas je u Vladi Republike Kosova bila primopredaja dužnosti između starog i novog kabineta… Primopredaju smo izvršili u 11. sati.

U Ministarstvu dijaspore, u kojem sam imao čast da tri i po godine budem zamjenik ministra.

Koristim ovu priliku da se zahvalim prije svega mojim glasačima sa centralnih izbora iz decembra 2010. godine, koji su mi svojim brojnim glasovima omogućili da dobijem ovu dosadašnju političku predstavničku funkciju u ime bošnjačke zajednice Kosova.

Zahvaljujem se također na korektnim odnosima ministru Ibrahimu Makolliju, zamjeniku ministra, mom kolegi Nuridinu Lushtaku, i cijelom dosadašnjem političkom, kao i stalnom civilnom stafu ministarstva…

Zasebnu zahvalnost izražavam nasim bošnjačkim udruženjima i udruženjima drugih nevećinskih zajednica R. Kosova u dijaspori, kao i udućenjima većinskog albanskog naroda, Konzulatima u Cirihu, Stuttgartu, Frankfurtu, Istanbulu…, vd. direktorima Kulturnih centara dijaspore u Cirihu i Istanbulu…, na našim dobrim odnosima i saradnji…

Također sam zahvalan i brojnim NVO-ima Kosova iz bošnjačke i drugih zajednica, koji su za ove tri i po godine preko našeg ministarstva realizirali brojne projekte u zemlji i inostranstvu u okviru kulturnih, obrazovnih, izdavačkih, informativnih i sportskih manifestacaja koje je subvencionisalo MD, koje su bile održavane za pripadnike naše dijaspore.

Zahvaljujem se i medijima na bosanskom jeziku koji su pratili naše aktivnosti.

U nizu projekata i planova ovog ministarstva, koji su pokrenuti u ovom mandatu, nije izostavljena ni bošnjačka ni druge nevećinske zajednice u inostranstvu, čime se zasebno ponosimo.

Stvoren je institucionalni okvir (Zakon, Strategija, plan rada, redovne aktivnosti…) za daljnju podršku nasoj brojnoj dijaspori, a u okviru nje i onoj iz nevećinskih zajednica, u naporima organizirane naše emigracije za očuvanje svog identiteta i integracije mladih narastaja na privremenom radu van zemlje.

Naime, pošto je institucionalni sistem i u Ministarstvu dijaspore Vlade Republike Kosova počeo da ”raspoznaje” i pripadnike bošnjačke i drugih zajednica van zemlje, ostaje nam da izrazimo nadu da će se ovim tempom nastaviti i u novom sastavu Ministarstva dijaspore…

U to ime, ja vas sve selamim i pozdravljam.

(bosnjaci)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.