5. Oktobar 2013

11-300x200Crna Gora – Nakon džume namaza, na platou ispred medrese „Mehmed Fatih“ u Podgorici, danas, 04.10.2013. godine, upriličena je ikrar – dova za sve hadžije iz Crne Gore.

Dovu je proučio reis Islamske zejednice u Crnoj Gori, Rifat ef. Fejzić. On je održao džumansku hutbu, u kojoj je između ostalog prisutne poselamio od ministra inostranih poslova Republike Turske,Ahmet Davutoglua, koji danas boravi u Baru, a telefonskim putem je zamolio reisa Fejzića da njegove selame prenese hadžijama. ”Hadž je i ono što bi trebalo muslimani da znaju i ono što će vidjeti tamo, stvar koja je meni donekle identična onoj evropskoj paroli, odnosno paroli Evropske unije, ujedinjeni u različitostima. Upravo je hadž jedan od takvih događaja, ujedinjen u različitostima”, rekao je reis Islamske zajednice u  Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić. Ove godine je na hadždž u organizaciji Islamske zajednice u Crnoj Gori otišao rekordan broj hadžija, 107, od čega je 87 danas krenulo preko Tirane, dok će za nekoliko dana ostatak hadžija krenuti preko Sarajeva.

Bitno je istaći da pod pokroviteljstvom ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata u Podgorici, na hadždž odlazi 19 hadžija, u sklopu projekta „kraljevi gosti“ pod pokroviteljstvom KSA 20 hadžija, i pod pokroviteljstvom ambasade Katara u Rimu, troje hadžija. Ove godine glavni vodič  – vođa puta našiha hadžija je generalni sekretar Islamske zajednice u Crnoj Gori, Fuad ef. Čekić.

Događaj su propratili brojni mediji, među kojima i javni servis RTCG.

(monteislam.com)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles