Centar za socijalni rad u Plavu: Na socijali više od 700 porodica

0
6

Plav – Kako se navodi, najviše je jednočlanih porodica 224, dvočlanih 64, tročlanih 103, četvoročlanih 146 i porodica sa pet i više članova 178.

Korisnika lične invalidnine ima 63, a tuđu njegu i pomoć prima 258 lica. U odgovarajuće ustanove smješteno je 13 lica, a troškove za njih snosi Ministarstvo rada i socijalnog staranja. Isto tako, 13 lica smješteno je kod drugih porodica. Pomoć za vaspitanje i obrazovanje djece i mladih sa posebnim potrebama koristi 10 lica. Ova djeca se školuju u specijalnim školama, gdje su im obezbijeđeni troškovi smještaja.

U informaciji se dalje navodi da su obezbjeđivana i osnovna prava i dječije zaštite, te oprema za novorođeno dijete, tako da su 152 zahtjeva po tom osnovu pozitivno riješena. Pravo na dodatak za djecu ostvaruju porodice sa troje djece, a dodatak za djecu po ostalim osnovama 440 porodica ili 926 djece.

Pravo na odmor i rekreaciju prošle godine koristilo je 200 djece koja su boravila u dječjem odmaralištu „Lovćen“ u  Bečićima, kaže se, između ostalog, u ovoj informaciji.

Tokom prošle godine u Centru za socijalni rad u Plavu radili su i na rješavanju pet bračnih problema. Što se tiče maloljetničke delikvencije, u prethodnoj godini evidentirano je 24 maloljetna lica koja su počinila krivična i prekršajna djela – krađe, teške krađe, lažnog prijavljivanja, teškog djela protiv bezbjednosti saobraćaja, nasilničkog ponašanja, skitnje i prosjačenja.

Izvor: Pobjeda.me

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.