23. April 2012

Novi Pazar – Kandidat Preokreta za predsjednika Srbije Čedomir Jovanović pozvao je juče u Novom Pazaru na preokret u svim oblastima društva, kako bi već od 7. maja Srbija mogla da se pretvara u zemlju srećih ljudi.

On je ocijenio da za Srbiju nema sreće “ukoliko Bošnjaci i Srbi u Sandžaku ne budu srećni” i zatražio podršku za preokret u svim segmentima društva.

“Odlučio sam da u Novom Pazaru govorim o zbunjenoj, umornoj i nesrećnoj Srbiji i da zato što znam da hoćete bolju Srbiju zatražim podršku za preokret”, rekao je Jovanović okupljenim građanima na predizbornom skupu u Pješackoj zoni Novog Pazara.

On je kritikovao predstavnike dosadašnje vlasti koji učestvuju i na predstojećim izborima, ocjenjujući da je “bilo dovoljno” to što su građani Srbije tokom prethodnih osam godina i dva izborna ciklusa bili primorani na izbor između predsednika Demokratske stranke Borisa Tadića i predsjednika Srpske napredne stranke Nikolića.

Govoreći o bošnjačkim političarima i kandidatima na izborima 6. maja, Jovanović je ocijenio da su oni u prethodnom periodu “teško” pogrešili.

“Oni (Rasim Ljajić i Sulejman Ugljanin) su u ime političke lojalnosti zaboravili na Sandžak. Oni misle da su manje vredni zbog toga što su Bošnjaci u Beogradu, zbog čega se ponašaju na dva načina, oba pogrešna”, rekao je Jovanović.

On je objasnio da bošnjački političari ili “bježe” od Beograda, ili se “utapaju” u njega.

“Zbog toga nemam razumevanja ni za muftiju Zukorlića i ponavljam ono što sam rekao i 2005. godine. Muftijo, u džamiju! Leči svoj narod i prevazilazi podele, ali ne ulazi u politiku”, rekao je Jovanović.

On je od bošnjačkih političara i vjerskih vođa zatražio da “pre, a ne posle izbora” postignu dogovor o izmirenju Bošnjaka i kritikovao “koalicije koje zarad vlasti ni na šta ne liče”.

Koaliciju Preokret u Novom Pazaru, osim LDP-a, čine i Ekološka stranka – Zeleni i Demokratska partija Sandžaka.

Izvor: RadioStoPlus.com

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles