Ćamil Dolićanin na udaru medija zbog korupcije

9
120

ĆEMAL DOLIĆANIN – 15 GODINA NEPOTIZMA, KORUPCIJE I MEŠETARENJA U VISOKOŠKOLSKOM OBRAZOVANJU SRBIJE

Predsednik Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta (KAPK), Ćemal Dolićanin, već 15 godina „žari i pali“ u organima za akreditaciju visokoškolskih institucija!

Od 2002. godine do danas bio je na funkcijama, gdje je, kako se sumnja, sticao razne benefite (uglavnom finansijske), dajući akreditacije onima, od kojih je imao koristi, a usporavajući ili odbijajući akreditacije onim institucijama, koje nisu reagovale na njegove zahtjeve (prohtjeve), a koji nisu bili vezani za proces akreditacije.

– Najavljena i krivična prijava zbog zloupotrebe službenog položaja –

Od 2002. godine, ovaj profesor iz Novog Pazara je na sledećim pozicijama: član Nacionalnog savjeta za unapređenje visokoškolskog obrazovanja Srbije, član i zamjenik predsjednika Nacionalnog savjeta za visoko obrazovanje, aktuelni predsjednik KAPK-a. Dakle, 15 godina je čovjeku, koji je sklon raznim mahinacijama – omogućavano da te mahinacije i radi! Pored sumnje u korumpiranost ovog profesora, dovoljan je podatak o kakvom se čovjeku radi i činjenica da je, u vrijeme svog mandata rektora državnog Univerziteta u Novom Pazaru, zaposlio svoje troje djece na istom!!!

Dok je bio član svih pomenutih organa, Dolićanin se, otvoreno, zalagao za davanje akreditacija nekim visokoškolskim institucijama, kao što je, primjera radi, Univerzitet „Singidunum“. Šurujući sa vlasnikom ovog univerziteta Milovanom Stanišićem (više krivičnih prijava, presuda, od kojih su neke bile i pravosnažne) – opstruirao je davanje akreditacija drugim privatnim univerzitetima.

Poslednje aktivnosti ovog, mahinacijama i korupciji sklonom čovjeku je izrazita opstrukcija Univerziteta „Džon Nezbit“. Vjerovatno plaćen os strane Stanišića, opstruirao je akreditovanje ovok univerziteta. Kočio je na sve moguće načine. Prije svega, lobirajući protiv ovog, najvećeg i najstarijeg privatnog univerziteta u regionu (28 godina tradicije), a onda i ne stavljajući na dnevni red odlučivanje o akreditaciji 12 fakulteta ovog univerziteta. Naravno – nije uspeo. Univerzitet „Džon Nezbit“ je, posle 18 mjeseci ozbiljne provjere – dobio sve akreditacije! Neki drugi fakulteti i više škole su, zahvaljujući Doličaninu i njegovoj mafiji u KAPK-u (srećom, samo par članova) – dobijali akreditacije i za samo nekoliko nedelja!!!

Posljednje, što je ovaj razbijač visokoškolskog obrazovanja u Srbiji uradio je opstruiranje akreditacije doktorskih studija na Fakultetu za menadžment u Zaječaru, Univerziteta „Džon Nezbit“. Na „akt upozorenja“ ovaj fakultet je odgovorio sugeriranim ispravkama, ispunio sve zahtjeve KAPK-a i – početkom aprila – poslao kompletnu dokumentaciju KAPK-u da dostavi recenzentima na uvid. Dokumentacija je, tek na insistiranje sa Fakulteta za menadžment u Zaječaru, dostavljena recenzentu 6. juna ove godine!!! Sekretarica KAPK-a je, zbunjeno, u telefonskom razgovoru – potvrdila da joj je predsjednik Dolićanin rekao da to „može još da čeka“!

Sa Univerziteta „Džon Nezbit“ rekli su nam da će tražiti smjenu Ćemala Dolićanina sa mjesta predsjednika ove komisije i najavili su krivičnu prijavu protiv njega zbog raznih mahinacija, koje je počinio na svim pomenutim funkcijama.

 

Izvor: Pressonline


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

9 KOMENTARI

 1. Proverite odakle doticnom gospodinu pare za zgradu u Lug-u? Nekom je bio za hair nekom je zlo naneo,samo Allah dz.s.dragi zna sta je radio. Kome god da je zlo nanijo videce ga na Sudnjem danu

  2

  0
 2. Nekoliko puta je komisija za akreditaciju i proveru kvaliteta dolazila na Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru, kako bi utvrdili ispunjenost standarda za rad i funkcionisanje ove visokoškolske ustanove. U neformalnim razgovorima sa predstavnicima Internacionalnog univerziteta svi oni su bili jednoglasni da se po pitanju uslova za dobijanje akreditacije IUNP nalazi na vrhu, i da su neke bukvalno šupe zbog političkih uticaja uspjele da dobiju akreditaciju, a IUNP upravo zbog odsustva političkog uticaja, odnosno pritiska ovakvih ljudi, kao što je ovaj nazovi profesor, ne može da dobije taj papir! Zamislite, kažu da se Dolićanin zakleo da dokle god on bude imao uticaja IUNP neće dobiti akreditaciju, a zamislite isti ovaj gospodin je jedan od osnivača IUNP-a! Niko još uvijek ne umije da objasni kako je ovaj čovjek nakon samog osnivanja bukvalno kao duh nestao sa IUNP-a, a upućeni kažu da je jedan telefonski poziv iz uticajnih političkih krugova uticao na njega! Pametnom dosta!

  2

  0
 3. Da bi da se ovom starom smradu vise stane na put…prodata ulizica. Dok nam je ovakvih poturenih ‘laznih muslimana’ nama veci neprijatelji ne trebaju..

  12

  1
 4. Najveći dušmanin i rušitelj internacionalnog univerziteta! Najveća osporavanja i najveći problemi univerziteta su nastali zbog njega! To je zlo nad svim zlima! On je odavno trebo da padne zbog korupcije i drugih krivicnih dela,zaposljavo decu po drzavnom univerzitetu! Smrad smradni da bi on da dolija da ga uhapse!

  16

  2
  • Možda je, kao što kažeš, i ranije trebao da padne, ali tako to rade ovi iz Beograda! Oni ih puste da se nafatiraju i da im kriminalni dosije u tajnosti raste, i kada im više ne budu potrebni oni ih puste niz vodu! Ovaj jadnik, kao i mnogi drugi koji se šepure po Beogradu, su ranije to trebali da shvate, a možda su sve vrijeme i svjesni toga, ali im alava guzica neda da prestanu da se bave kriminalnim radnjama! Pravda jeste spora ali je dostižna, evo mi smo 15 godina čekali da neko ovom čovjeku stane na put i nadamo se da će se to vrlo brzo desiti, i da će dobiti ono što je zaslužio! Kažu da je kao predavač bio ugledan, ali čudni su životni putevi, pa je eto Dolićanin zbog svoje bahatosti, neodmerenosti i korumpiranosti došao u situaciju da popiša sve kvalitetno što je uradio u životu!

   4

   0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.