Budžet Novog Pazara veći za 168,5 mil RSD

0
3

Foto: Thinkstock

Odbornici Skupštine Novog Pazara usvojili su prvi rebalans budžeta grada za 2017. kojim je predviđeno povećanje prihoda za blizu 168,5 miliona dinara.

Taj novac u gradsku kasu sliće se na osnovu transfera sa republičkog nivoa, Vlada Srbije će lokalnoj samoupravi prebaciti 130 miliona od kojih će 80 miliona biti utrošeno na infrastrukturu, 32 za radove na Atletskom stadionu, a 18 za rekonstrukciju ostalih sportskih objekata.

Pored toga, Ministarstvo rada i socijalne politike će Novom Pazaru uplatiti 23,9 miliona na ime socijalne zaštite, a Republički komeserijat za izbjeglice 14,5 miliona dinara za potrebe izgradnje naselja za izbjegla i raseljena lica.

Posle prve izmjene, budžet Novog Pazara za ovu godinu iznosi 2.172.931.000 dinara.

Lokalni parlament obrazovao je i komisiju koja će biti zadužena za sprovođenje konkursa za izbor direktora javnih preduzeća. Na čelu komisije biće profesor fizičkog vaspitanja Mirzet Fehratović, a članovi su i pravnici Ivana Tomović, Suad Ramičević i Edin Gudžević, kao i inženjer građevine Asim Prenča.

Istovremeno, Skupština Novog Pazara donijela je odluke o sprovođenju konkursa za izbor direktora JKP “Gradska čistoća” i Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta.

Većinom glasova pokrenut je postupak za prenos javne svojine nad parcelom u blizini parking prostora i hidrocentrale u centru grada sa Republike Srbije na Grad Novi Pazar.

Osnovan je i Savet za međunacionalne odnose od šest članova, a činiće ga po tri Srbina i Bošnjaka.

Glasovima svih odbornika prihvaćen je sporazum o saradnji između Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, u BiH, i Novog Pazara.

IZVOR: BETA


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.