3. Juli 2019

Od 01. jula 2019. godine svi turisti koji dolaskom u Crnu Goru budu u romingu koristili mreže crnogorskih mobilnih operatera Crnogorski Telekom i Telenor dobijaće, na crnogorskom i engleskom jeziku, poruku kojom će biti obaviješteni o funkcionisanju broja 112 u Crnoj Gori.

Tekst poruke na crnogorskom jeziku je „Dobro došli u Crnu Goru! U slučaju hitne situacije pozovite 112”, a na engleskom “Welcome to Montenegro! In case of any emergency call 112”.

Treći mobilnin operater, Mtel, radi na tehničkom rješenju kojim bi u narednom periodu turisti koji koriste njihove usluge u romingu takođe dobili navedenu poruku, saoopštio je MUP Crne Gore.

Podsjeća se da je „broj 112 je jedini broj za pozive u hitnim situacijama koji je dostupan u svim državama članicama Evropske unije“ i uveden je da bi se preko jedinstvenog broja omogućilo građanima da imaju pristup svim hitnim službama u slučaju potrebe.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore poručuje na ovaj način nastoji da doprinese što sigurnijem i bezbjednijem boravku turista koji posjećuju našu zemlju.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles