Bošnjačka stranka smeta DPS-u

1
6

Bosnjacka_stranka_logoRožaje – U vrijeme kada BS CG bilježi uspjehe na svim poljima, kada se organizovala i ustrojila kao moćna stranka i moćni zaštitnik nacionalnih prava i sloboda, kada dolaze povoljni tonovi sa Kongresa
foruma mladih, pozitivni tonovi sa Kongresa foruma žena BS, odjednom nekom zasmeta ta organizovanost, to ustrojstvo, ta ozbiljnost u radu i rezultati tog rada koji se očituju u pobjedama
nad najacom strankom u Crnoj Gori.
Jaka Bošnjačka stranka najviše smeta najačoj stranci u CG DPS-u. Poraženi u Rožajama, u Plavu poslati u opoziciju, zasmetalo bi slobodno rečeno i mnogo manjim partijama. Povrijeđeni ego doprinio je aktivnostima ove stranke na smanjenju uticaja ili bar usporavanju rasta tog uticaja kod Bošnjaka. Šta će drugo nego preko svojih satelita, bošnjačke fukare, kako jedan moj zavičajac nazva one (sebe) počelo olajavanje, omaložavanje, podcjenjivanje naših nacionalnih i vjerskih lidera. Dok oni (naši lideri) zauzvrat dobijaju priznanja za svoj rad u našoj matici BiH i Turskoj kao najboljim i najvjernijim prijateljima.
Nijesu ovi lideri zaboravili sta se sve događalo na ovim prostorima, naprotiv. To sto su u koaliciji sa DPS-om, SDP-om ne abolira ni Đukanovića ni nikog ko je uzrokovao, počinio ili
podržavao zločine nad našim narodom. Zar vlast Bošnjaka sa Dodikom, SDS-om, odnosno HDZ-om u BiH ne abolira ove, vlast Ljajića, Ugljanina sa Vučićem, Dačićem, Nikolićem, ne abolira ove, kao i Muftija sandžački Zukorlić da je izabran za predsjednika Srbije, ne bi abolirao Srbiju kao agresora na BiH. Mnogo je gore prepustiti im sve, nepitati se ništa, jednostavno postati objekat a ne subjekat svoje budućnosti. BS neće nikad više biti objekat, to su poruke i Glavnog odbora i Foruma mladih i Foruma žena. Napominjem, daleko smo od idealnog, ali takođe napominjem, svakim danom smo mu bliži. Ovo je vrijeme našeg uzrastanja, svakako utemeljenog na odbrani i učvršćenju bošnjaštva u njegovoj sadašnjosti i budućnosti. Na zgradi opštine Plav se vije bošnjačka zastava kao znak samosvjesnosti i bivstvovanja na ovim prostorima.
Prisustvo g. Husovića na donatorskoj večeri za gradnju crnogorske kuće ne smatram zločinom, pa pri gradnji kuće prvo ti je komšija došao pomoći. Okvir djelovanja BS je Crna Gora pa je normalno i traženje prostorije za Bošnjake i druge nacionalne manjine.
Omalovažavanje institucije Reisu-l-uleme, i ef. Fejzića koji obnaša tu funkciju, nipodaštavanje veličanstvene i dostojanstvene komemoracije i klanjanje dženaze povodom 100-god. stradanja muslimana ovog kraja, koju su zajedno organizovale IZ Plav-Gusinje iz Astorije (NY) i IZ Crne Gore na čelu sa Reisom
ef. Fejzićem. Predsjednik Org. odbora je bio Orhan Šahmanović, predsjednik Opštine Plav. Njemu zamjerate što deklaracija nije usvojena, važno je napomenuti da opštinski parlament čine 32 odbornika, BS ima 8 , ako mislite da je mogla izglasati vaš je problem. Deklaracije je trebala sačekati da se navuče većina od 17 odbornika, zašto nije pitajte vaše mentore. Svako ima svoje razloge za ljutnju.
Uvijek kad sa nekim polemišem, u nedostatku dokaza ili nedoraslošću polemičara, pokušava mi se nabaciti ubistvo hodže Kojića od strane mog plamenika Alja. Tačno je Avdaga, imali smo i mi u plemenu takve kao što si ti, (ti stvorno nisi počeo još da ubijaš, sve drugo je isto) nesrećnog Alja, ubiću hodže Kojića, kao i svako pleme što ima. Kao zastupnik ideja velikoalbanskih bio je zatočenik na Cetinju gdje je vrbovan za posao koji je odradio. Ali smo imali i moralnu gromadu Vejsa, brata Aljova, koji ga ubi da osveti hodžu Kojića. Imate li Vi takvu gromadu? Nemate! Jer da imate ja danas sa tobom nebih polemisao oko ovih stvari.
Ne spavaj bošnjačka fukaro no udri po svojim nacionalnim i vjerskim liderma.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

  1. Nije mi jasno kako moze BS da smeta Dps-u kad je BS filijala DPS-a..I vrapci na grani znaju da je Udba i Dps osnovala BS,,ovo su predizborni sitni poeni obe partije tj rezimske partije DPSBS..

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.