Bošnjačka stranka pozdravlja rezultate referenduma u Gusinju

0
3

Plav – Bošnjačka stranka pozdravlja rezultate konsultativnog referenduma građana opštine Plav o inicijativi za vraćanje statusa opštine Gusinje.

Smatramo da je iskazana volja građana jasan pokazatelj višedecenijskih napora Gusinjana da povrate opštinu koja im je nepravedno oduzeta.

Vraćanjem statusa opštine Gusinju spriječiće se dalje migracije stanovništva, što će pozitivno uticati na demografsku sliku kako tog kraja,  tako i države.

Očekujemo da će Vlada , kao i u slučaju opštine Petnjica, dati pozitivno mišljenje o osnivanju opštine Gusinje, a da će nakon toga i u Skupštini biti potvrdjena odluka o osnivanju ove opštine. Ovo je još jedan u nizu pozitivnih odluka u domenu politike lokalne samouprave, koji će afirmativno uticati na proces evropskih integracija Crne Gore.

Jasno je da sada treba raditi na izgradnji infrastrukturnih projekata koji će zadovoljiti potrebe građana Gusinja. Takođe, treba raditi na privlačenju investicija. Brojna dijaspora iz ovoga kraja koja je  dala veliki doprinos u obnovi državnosti Crne Gore, zainteresovana je  za ulaganje u ovaj kraj, a država treba stvarati uslove da im se to omogući. Kao i do sada, Bošnjačka stranka će snažno raditi na što bržem ispunjenju ovih suštinskih potreba građana buduće opštine Gusinje.

Opština Gusinje jeste jedan od osnovnih programskih i političkih načela Bošnjačke stranke. U materijalizaciji ovog programskog i političkog načela neupitna i svesrdna podrška Bošnjačke stranke nije izostala ni jednog trenutka. Vraćanje statusa opštine Gusinju smatramo za istorijsku pravdu i još jednom građanima ove buduće opštine čestitamo izuzetan uspjeh.

(BSCG)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.