Bošnjačka akademija nauka i uma

2
12

Sandžak PRESS – Iskreno priznati Bošnjački je, dali postoji važnije i budući korisnije vijesti ili habera nego da je osnovana Bošnjačka akademija nauka i umjetnosti. Ima mnogo akademija i mnoge nacije ih posjeduju,ali nijesu procvjetale u potpuno ljudskom smislu riječi budućim pokoljenjima ispričanošću historije prošlosti tih naroda pa čak ni sopstvenih.Razlog svih tih nedostignuća ili gubitaka tih akademija je udaljenost od realnog puta, puta vjere, realnosti i zapostavljanja vjerskih propisa.

Tako nešto se u nad Boga dž.š. nikada neće desiti u Bošnjačkoj akademiji, koja treba da bude sasvim nešto drugo, drugačija organizacija realnog gledanja na svijet i okolinu,svoj narod, susjede i sunarodnike. Ono baš čega su druge akademije podosta bile siromašne i u kojima se umjesto nauke i prosperiteta naroda stvarala medju vjersko narodna mržnja i smišljanji, planovi udaljivanja drugih narodnih različitosti. U Bošnjačkoj akademiji nadam se neće biti Bošnjaka koji joj neće punom rukom povjerovati i naći samog sebe u njoj, u zajednici čiji najsrećniji član treba biti.

To je još jedna poruka svim muslimanima bivše Jugoslavije da se odazovu svojem jedinom nacionalnom imenu u kojem mugu naći spas za sebe i ostvariti otvorene pute mira, sloboda i razumijevanja izmedju sebi i svojih sunarodnika.Vrijednost osnivanja Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti je nužno bila potrebna organizacija koja Bošnjacima će učvrstiti moć i postojanje na tim prostorima te bivše Jugoslavije, gdje nijesu smjeli biti identifikovani ono što jesu. Pa sada nekakvim organizacijama ili grupacijama smeta zašto su se Bošnjaci identifikovali.

Te nerazumljivosti u narodima,a učvršćenje Bošnjaka uveličanošću razumijevanjem braće muslimana, Bošnjačka akademija će postati kao prava i realna akademija nauka i umjetnosti koja treba da bude i gdje su te dosadašnje akademije trebale biti bez nedostatka i uspjeha realnog ostvarenja. Nadajući se naći će same svoje greške propusta i netrpeljivosti prema drugo nacionalnim ili drugo vjerskim narodima realnoj uračunljivosti . A što nažalost nerazumijevanje nebi smjelo postojati ni u kakvom ljudskom biću,a kamoli pri kakvoj većoj političkoj organizaciji.

Iskreno priznajem u duši sam zadovoljan na osnivanje te naše BOŠNJAČKE AKADEMIJE NAUKA I UMJETNOSTI,kojoj iskreno želim prosperitet, sreću i ostvarenu budućnost u budućim radovima i planovima,uz nesumljivu proslijećenu ljudsku realnost – AMIN.!!!!!

Autor: Hasan Pupović


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

2 KOMENTARI

  1. Pozvao bih lidere i šlanstvo BANU da u svojim redovima OBAVEZNO dovedu predstavnika Bošnjaka iz Turske i da se u Turskoj otvori jedna kancelarija BANU jer opšte je poznato da nekoliko miliona Bošnjaka živi u Turskoj a BANU je nešto što će zastupati interese SVIH Bošnjaka u svijetu ma gdje živjeli u ostalom zato je BANU i osnovana kao otac i majka svih Bošnjaka u svijetu.

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.