7. Juni 2017
Komemoracija u Luksemburgu povodom genocida u Srebrenici ove godine zakazana je za subotu 24.juna 2017.god., a organizatori su nekoliko bošnjačkih udruženja na tom području.
 
Otvorena je i viber grupa pod nazivom “Mi smo Srebrenica”, na kojoj je kordinator grupe i kome je amanet dat od svih udruzene gosp.Asmir Bihorac podpredsjednik BKZ-Lux uspio prikupiti značajna sredstva za ovaj skup od članova grupe. Prema dosadašnjim podacima na ovoj grupi je za pet dana prikupljeno preko 6.000 €. 
 
Značajan doprinos za ovaj važni događaj dali su: BKZ u Lukseburgu, AICS Esch, KSD Bosna, SLOGA Wiltz, BIHOR, CLM, FK Zavidovići 1994., BDF, CIL, ALMN, ALL Bonevoie, AIV, CCIE, CCIL, CICBL, Džemat Diferdange… Inače, predsjednik luksemburškog Odbora za Srebrenicu je Jasmin Sinanović. Pozivaju se svi patriotski orjentirani Bošnjaci da dođu i prisustvuju ovom značajnom nacionalnom skupu na kojem će gosti, među ostalima, biti: predsjednica udruženja žena žrtava rata Bakira Hasečić, ratni komandant Srebrenice mr. Velid Šabić i književnik Mustafa Širbić.
 
 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles