17. Septembar 2013

bilal-bosnic-foto-printskrin-yt-1379335332-367065BiH, Sandžak – Ko je nas zaustavio ’95. da ne uzmemo Banjaluku i Prijedor, i da ne izvršimo obećanja koja smo narodu davali – da ćemo doći na Drinu, da ćemo klanjati na mostu Mehmed-paše? Da ćemo onda krenuti prema Sandžaku? To je sve naše, navodi Bosnić

Husein Bilal Bosnić, selefijski lider  iz Bužima, ponovo šokira srpsku javnost svojim izjavama, spominjući navodno planirano osvajanje Prijedora, Banjaluke, Višegrada, pa sve do Sandžaka, tokom proteklog rata u BiH.

Ovi stavovi  naišli su na oštru osudu srpske i prosrpske javnosti, a posebno njihovih stručnjaka.

“To je govor mržnje i ova država mora početi da sankcioniše one koji mržnju šire. Ako to ne uradi, takve izjave će se strašno multiplicirati. Ja sam za to da tužilaštvo radi svoj posao, da počne takve da kažnjava”, naglašava Mehmed Bradarić, član Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost parlamenta BiH.

“Njima se treba snažno suprotstaviti, ne treba ih ohrabrivati”, naglašava Bradarić.

Poput njega, i Staša Košarac, član Zajedničke komisije za odbranu i bezbednost parlamenta BiH, osuđuje najnoviju izjavu Bosnića i kaže da je sasvim jasno da je ovde riječ o širenju strahova.

“Vi se sjećate i napada na američku ambasadu u Sarajevu. Oni zastrašuju sve dobronamerne građane ove zemlje. I naravno, mislim da to nije učinjeno bez razloga”, naglašava Košarac.

“Očigledno je da postoje jako izražene slabosti u ovoj zemlji, a rekorder u plasmanu slabosti su bezbednosne agencije na nivou BiH”, naglašava Košarac.

Sa druge strane, u policijskim agencijama tvrde da rade u okviru svoje nadležnosti.

Upitana da li eventualno vode istragu protiv Bosnića zbog stavova koje iznosi, Kristina Jozić, policijski službenik SIPA, navodi da ova agencija ne iznosi u javnost informacije koje se odnose na osobe koje su sa sigurnosnog aspekta predmet njihovog interesovanja.

Podsećanja radi, Bosnić je i izjavljivao: “Znajte, tek je počelo da se krvari i neće stati, Allah najbolje zna, dok god ne dođe pobjeda islama.”

 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles