28. Maj 2018

Republičko takmičenje iz Bosanskog jezika i jezičke kulture za učenike petog, šestog, sedmog i osmog razreda osnovne škole održano je danas u organizaciji Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV).

Domaćin ovogodišnjeg takmičenja bila je Osnovna škola “Avdo Međedović” u Novom Pazaru. Na takmičenju je učestvovalo 107 učenika  petog, šestog, sedmog i osmog razreda iz Novog Pazara, Tutina i Sjenice.

Školska takmičenja iz bosanskog jezika i jezičke kulture su održana tokom mjeseca marta, a opštinska tokom mjeseca aprila.

Takmičenje iz Bosanskoga jezika koje se organizuje već peti put, ima za cilj da podstakne učenike na sticanje lingvističkih znanja o maternjem jeziku, razvijanje saznanje o značaju književnog jezika kao i afirmaciju najkvalitetnijih rezultata u nastavi bosanskoga jezika i jezičke kulture.

Od 2016. godine, takmičenje iz Bosanskog jezika, nalazi se u zvaničnom kalendaru takmičenja i smotri Ministarstva prosvjete Republike Srbije.

(rtvnp)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles