9. Maj 2018

Nizom manifestacija u organizaciji Bošnjačkog nacionalnog vijeća biće obilježen i ovaj 11. maj, Dan bošnjačke nacionalne zastave. Ovoga puta prva ceremonija će, kako je najavio predsjednik Vijeća Sulejman Ugljanin, biti održana u Rožaju, a nastavlja se nizom kulturno – umjetničkih svečanosti u Novom Pazaru, te ostalim gradovima Sandžaka.

“Svake godine obilježavanje ovog dana otpočinjalo je ceremonijom u gradu Novom Pazaru. Ove godine tu ceremoniju počinjemo svečanom sjednicom u Rožajama, po prvi put. u 12 sati biće podignuta zastava u Rožajama, te otvorena biblioteka, a nakon toga dalje teče naša redovna ceremonija u Novom Pazaru. U 19 časova podižemo zastavu, te smortom folklora i sličnim aktivnostima biće obilježen ovaj dan. Tako će biti i u ostalim sandžačkim opštinama”, poručuje Ugljanin.

Nakon press konferencije uslijedio je konsultativni sastanak sa predstavnicima medija i nevladinih organizacija na temu 11. maja, Dana bošnjačke nacionalne zastave, te svjesnosti mladih o svom nacionalnom identitetu.

 

SANA 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles