27. Juni 2010

Sjeverni Sandžak – Kako nezvanično saznajemo, u Beogradu su se sastali Sulejman Ugljanin i Rasim Ljajić, 15. ovog mjeseca, kako bi pokušali formirati većinu u BNV.

Esad Džudžević je izjavio da predstavnici Bošnjačke liste (BL), koju podržava Stranka demokratske akcije Sulejmana Ugljanina i Preporoda – bliskog osnivaču Sandžačke demokratske partije Rasima Ljajića, neformalno pregovaraju o formiranju BNV-a.

Glavni problem koji za formiranje većine između ove dvije liste jeste to što vijećnici sa liste Bošnjački preporod nisu pod direktnim uticajem Rasima Ljajića, već su to ljudi koje manje-više ne zavise od SDP-a i zato ne žele ući u koaliciju sa predstavnicima SDA.

Najistaknutiji među njima je Zehnija Bulić, koji je “zakleti protivnik” Esada Džudževića i koji je, kako nezvanično saznajemo, izjavio da će prije osjeći ruku nego otići u koaliciju sa Esadom Džudževićem.

Muftija Zukorlić je rekao da očekuje da će konstitutivna sjedica biti održana u subotu, 3. jula, kao i da će na toj sjednici biti izabrani organi BNV-a.

Mutija Zukorlić je kazao da će se njegova lista držati proklamovanih programskih opredjeljenja, kao i da su i oni otvoreni za dogovor sa predstavnicima druge dvije liste.

Izvor: SandzakPRESS.net

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles