BKZ u Belgiji: Ramazanski dani 1435/2014

0
22

Belgija – Bošnjačka kulturna zajednica u Belgiji “BKZ-Belgium” povodom ramazana ove godine organizira takmičenje za najbolju fotografiju u periodu od 28. juna do 27. jula 2014. godine. Prvi dan Bajrama, 28. jula 2014. godine, objavit ćemo na facebook-stranici BKZ-Belgium pobjednike takmičenja. 

Cilj takmičenja jeste promoviranje ambijenta svih gradova Bosne i Hercegovine, Sandžaka i Dijaspore tokom ramazanskih dana kroz fotografije. Na ovaj način želimo da uljepšamo mubarek Ramazan, a ujedno da zainteresiramo naše talentovane i kreativne Bošnjake i Bošnjakinje koji na ovaj način žele da daju svoj doprinos u očuvanju bošnjačke kulture, tradicije i naše lijepe vjere islama. Također želimo da prikažemo Bošnjačku kulturnu zajednicu u Belgiji kao organizaciju koja radi na očuvanju bošnjačkih vrijednosti. Cilj takmičenja jeste također da se kroz ovaj vid umjetnosti skrene pažnja na ljepotu i čar ramazanskih dana i iftara kao i izvornu bošnjačku arhitekturu protkanu ulicama, kućama, avlijama i džamijama.

Takmičarska tema: „Ramazanski dani“.

Pravo učešća na takmičenju imaju svi zainteresovani građani koji se bave amaterskom fotografijom.

Uvjeti za slanje fotografija učesnika su sljedeći:

 1. Svaki učesnik može poslati 3 fotografije. Naknadne fotografije neće biti uključene u takmičenje.
 2. Učesnici trebaju da pošalju svoju fotografiju isključivo u digitalnoj formi u JPG-formatu na sljedeću e-mail adresu predvidjenu za ovo natjecanje:

             [email protected]

 1. Fotografije koje učestvuju na takmičenju moraju biti isključivo fotografije koje nikada nisu javno objavljene.
 2. Uz fotografiju napisati sljedeće podatke:
 • Ime i prezime autora
 • E-mail adresu
 • Grad/ država
 • Naziv fotografije
 • Lokacija (gdje je fotografija napravljena)
 • Kratki opis fotografije
 • Izjavu o ustupanju na korištenje fotografije
 1. Organizatori zadržavaju pravo da prihvate ili ne fotografiju za koju smatraju da ne odgovara temi natječaja ili koja tehnički ili bilo na koji drugi način ne zadovoljava minimum kriterija. Fotografije uvrijedljivog sadržaja ili lošeg kvaliteta neće biti objavljene.
 2. Organizatori zadržavaju pravo da uklone komentare sa facebook-stranice koji su također uvrijedljivog i neprikladnog sadržaja.
 3. Sve fotografije koje stignu nakon roka za prijem neće biti razmatrane.
 4. Slanjem fotografija na takmičenje učesnici takmičenja pristaju da ustupe neograničeno pravo korištenja fotografija, uz obavezu navođenja imena autora korištene fotografije.
 5. Slanjem fotografije na takmičenje, učesnik prihvata sve uvjete navedene u prethodnim stavkama.

Nagrade:

Fotografije će biti objavljene na facebook-stranici BKZ Belgium i bit će ocjenjivane na osnovu lajkova kao i prema objektivnim normama organizatora.

 •  Prvo mjesto osvaja nagradu: 100 eura, knjigu “Muhammed s.a.w.s – Kao da ga vidiš” autora Aid el-Karni iknjigu “Sandžak u arhivskim dokumentima”autora Sulejmana Aličkovića.
 • Drugo mjesto osvaja nagradu: 50 eura, knjigu “Muhammed s.a.w.s – Kao da ga vidiš” autora Aid el-Karni i knjigu “Sandžak u arhivskim dokumentima”autora Sulejmana Aličkovića.
 •  Treće mjesto osvaja nagradu: 25 eura, knjigu “Muhammed s.a.w.s – Kao da ga vidiš” autora Aid el-Karni iknjigu “Sandžak u arhivskim dokumentima”autora Sulejmana Aličkovića.

Svim učesnicima želimo puno sreće i naravno ugodne i blagoslovljene ramazanske dane!

Odbor za promociju i medije Bošnjačke kulturne zajednice u Belgiji.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.