28. Mart 2013

Petnjica – Bošnjačka kulturna zajednica obavještava javnost da je postigla dogovor o kupovini zemljišta površine 400 metara kvadratnih u strogom centru Petnjice na Bihoru, na kome će ubrzo početi izgradnja Bošnjačkog kulturnog centra.

U toku je izrada idejnog projekta i druge potrebne dokumentacije za izgradnju ovog izuzetno važnog objekta neophodnog za djelovanje BKZ, jednog od ključnih oslonaca očuvanja bošnjačkog nacionalnog identiteta na tom prostoru.
Kupovina zemljišta i izgradnja biće finansirani sredstvima prikupljenim u donatorskoj akciji koju je nedavno sproveo u Luksemburgu muftija Muamer ef. Zukorlić.
.
Pokušaj beogradskih i drugih medija da omalovaže i negativno predstave ovu donatorsku akciju i njenog nosioca shvatamo kao nedostojan i neadekvatan udarac kojim se želi Sandžačkom muftiji uzvratiti na jučerašnju izjavu kojom tendenciozne i neprofesionalne medije označava kao jedan od tri izvora zla kojim se nastavlja razaranje društva.
BKZ je ponosna na svoje akcije, a posebno na svoga Muftiju, jer je definitivno jedini čovjek među Bošnjacima, a i šire, koji može u humanitarne svrhe prikupiti za tako kratko vrijeme toliki novac.
.
U akciji Muftije za manje od sat vremena u Luksemburgu je prikupljeno 77.000 eura, a samo nedjelju dana prije u Parizu za izgradnju džamije, potrebne Bošnjacima i drugim balkanskim muslimanima Pariza, za oko sat vremena prikupio je 156.000 eura.
Svugdje u svijetu, pa i na Balkanu, veličaju se ljudi koji ne žale svoj autoritet za prikupljanje sredstava u opće humane svrhe, samo u slučaju Muftije i samo beogradski i njima slični mediji kristalno dobro nastoje predstaviti kao zlo.
Poštovani Muftija, BKZ Vam zahvaljuje i uvijek će poštovati Vašu spremnost da povjerenje koje uživate od strane naroda stavite na raspolaganje na dobrobit svih ljudi.
(BKZ)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles