18. Januar 2011

Sjeverni Sandžak – Bošnjačka kulturna zajednica – BKZ – je objavila da će aktivno bojkotovati predstojeće izbore koje je raspisao Svetozar Čiplić.

„Priča o izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) je završena i mi nećemo učestvovati na izborima, već ćemo voditi aktivnu kampanju protiv izbora. I ovaj potez ministra Svetozara Čiplića vodi ka vanrednom stanju u Sandžaku ili zaoštravanju unutarbošnjačkih sukoba. Svu odgovornost za to snosit će ministar Čiplić i vlasti u Beogradu“ – ovako je za naš list dr Mevlud Dudić, predsjednik BNV koje ne priznaje Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, prokomentarisao odluku nadležnog ministra da za 17. april raspiše nove izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće.

Nosilac liste Bošnjačke kulturne zajednice muftija Muamer ef. Zukorlić kategoričan je da novi izbori BNV predstavljaju „dalju opstrukciju izborne volje Bošnjaka” i da će BKZ u skladu sa tim definisati svoje naredne poteze.

– Svakako da mi na tim izborima nećemo učestvovati, a kroz aktivan bojkot ćemo narodu ukazivati šta ti izbori u stvari znače, a oni predstavljaju dalje kršenje naše izborne volje i naših prava – kazao je Muftija  za „Politiku”.

Izvor: Danas.rs

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles