12. Februar 2017
 
asmir bihorac
Ukazivali smo duže vremena na nedjela i profil lika crnogorskog reisa, ali se on najbolje sam razotkri pred snimateljskim kamerama, govoreći nebuloze, klevete i potvore o visokim i uglednim bošnjačkim ličnostima, kao i djece nevine, o kojoj kaza da “uče kako da se spremaju na Sirijska ratišta”. I ni okom nije trepnuo što je na tim nevinim dječijim licima, mazlumske suze prouzročio, potvarajući ih za ekstremistička učenja, a oni sami znaju, kao njihovi učitelji, roditelji i svi ostali da medrese rade po nastavnom planu i programu koji je Rijaset u Bosni odobrio. 

Rožajski kraj i cio Sandžak dobro znaju oba predstavnika, i Kujevića i Fejzića, i svi govore da su njih dvojica kao dan i noć po moralu, znanju i ahlaku. Svijetli muftija hafiz Abdurahman Kujević kad je na hadždž otišao, režimski čovjek Fejzić ni trepnuo nije da mu zabije nož u leđa, oduzimajući mu imamske ovlasti. Kujević ne htjede da se sveti, nego reče da su svijetu potrebna dobra djela i pređe preko toga. Fejzić je, uz pomoć režima, istjerao djecu iz ustanove medrese u nakani da im prekine školovanje, ali oni školovanje nastaviše u drugoj zgradi uz svoje odane profesore. 

Nakon svega, učenice muftije Kujevića, tj. medrese Gazi Isa -beg kad su pripremile manifestaciju “Poslanik – najbolji uzor” i kad su došle pred Dom kulture da je izvedu, poltron Fejzić im je zatvorio vrata  ustanove, pa su one održale manifestaciju ispred svoje medrese, na trgu Jakupa Kardovića, ne popuštajući u borbi za slobodu, istinu i pravdu. 

I ne prođe malo vremena, a da kabadahija Fejzić opet neki teški grijeh ne učini. Nedavno je uvaženog predsjednika Odbora za nauku, obrazovanje, tehnološki razvoj i informatičko društvo Muamera Zukorlića nazvao fašistom. Svako malo drvlje i kamenje baca i po Muftijstvu sandžačkom i njegovim institucijama, ali sinoć je konačno njegovo zlo prelilo čašu strpljenja svih vjernika. Čak se i voditeljica emisije crnogorske televizije čudila teškim potvorama Fejzića, pa ga je nevjerujući u ono što čuje više puta navodila da ponovi šta je rekao. A izrekao je teške potvore o radikalizmu, ekstremizmu i terorizmu za potpuno nevina lica, i time težak grijeh kod Allaha dž. š. počinio. 

Pitam javnost i cijelo društvo, može li se stati u kraj nedjelima ovog nečovjeka koji obnaša tako važnu funkciju? Hoće li reagirati reis Kavazović za potvore na rijasetove institucije? Hoće li reagirati bošnjački narod na napad na njegove škole i djecu?

Kako će reagirati svijet koji se  sada ibreti kakva nemoralna osoba može biti ‘reis’. 
 
Autor: Asmir Bihorac

 
 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles