Bijelo Polje: Borba za krov nad glavom

0
3

Slađana Medojević sa djecom i komšijamaBijelo Polje – Samohrana majka Slađana Medojević i njeno dvoje maloljetne djece, danas su protestovali ispred Komercijalne banke u Bijelom Polju, zahtijevajući od opštinskih službi da obustave njihovo iseljavanje iz stana u zgradi u Rakonjama, koji je Opština dodijelila Medini Kolić, takođe samohranoj majci, koja živi sa 27-godišnjim teško oboljelim sinom.

Medojević smatra da je vlasnik spornog stana, u kojem ona živi sa svojom djecom, Komercijalna banka, te da Opština ne može raspolagati tuđom imovinom. U pomenutoj banci ističu da je ona samo uslovni fiducioni vlasnik, dok je stvarni vlasnik Opština. To potvrđuje i sekretar Sekreterijata za opšte upravne poslove i društvene djelatnosti Miodrag Mišo Kalezić.

Prema njegovim riječima, Komisija za dodjelu stanova je donijela odluku o dodjeli stana Medini Kolić, koju je kasnije prihvatila i opštinska Skupšina. Na osnovu te odluke, sporni stan u kojem se sada nalazi porodica Medojević i koja ne želi da se iseli, pripada Medini Kolić. Tri posljednja pokušaja iseljenja Slađane i njeno dvoje djece su propala, jer su izostali predstavnici Centra za socijalni rad, ističe Kalezić.

Čeka useljenje: Medina Kolić Čeka useljenje: Medina Kolić

„Prema sadašnjim kriterijumima Slađana Medojević se nalazi na dvadesetom mjestu stambene rang liste i nikako nije mogla dobiti rješenje za stan“, kategoričan je Kalezić.

Medojević ističe svoju socijalnu poziciju koja joj, kako kaže, ne dozvoljava iseljenje jer bi na taj način ugrozila maloljetnu djecu.
S njom se djelimično slaže i potpredsjednik Opštine Tufik Bojadžić, koji kaže da je, pravno gledano, situacija potpuno jasna, ali to ipak ne umanjuje tešku situaciju obje porodice. Stoga, obećava on, lokalna uprava će nastojati da nađe povoljno rješenje za oba slučaja.

Za četvrtak je zakazano novo iseljenje kojem će prisustovati i predstavnici Centra za socijalni rad, kaže direktor Direkcije za imovinu i zaštitu prava Opštine, Ljubomir Sošić.

„Lokalna uprava maksimalno brine o licima koja su u stanju socijalne potrebe .Ona se ogleda u dodjeli stanova, građevinskog materijala te mjesečne novčane pomoći radi plaćanja stanarine.Od donošenja odluke o rješavanju stambenih pitanja lica u stanju socijalne potrebe od strane Skupštine 2008. dodijeljene su 34 stambene jedinice“, kaže Kalezić.

Odluka Opštine o dodjeli stana Odluka Opštine o dodjeli stana

Kalezić najavljuje skori završetak deset stambenih jedinica namijenjenih socijalnim slučajevima,  možda u toj činjenici možemo sagledati nastojanja potpresjednika Bojadžića da se na kvalitetan način riješe oba slučaja.

(rtcg.me)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.