19. Oktobar 2010

Sjeverni Sandžak – Vladimir Vukčević, tužilac za ratne zločine, tvrdi da je  Rade Bulatović kao direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA) nudio tužilaštvu za ratne zločine pregovore o predaji ratnog zločinca Ratka Mladića.

Vukčević je odbio da ovo podrobnije objasni. Na pitanje da li to znači da je Bulatović znao gdje je Mladić ali ga nije hapsio, i zašto bivši šef BIA nije predmet krivičnog gonjenja, Vukčević samo indirektno odgovara:

“Zakon definiše da je krivično djelo pomaganje izvršiocu posle izvršenja krivičnog djela i daje mogućnost da se procesuiraju svi oni koji su pomagali haškim bjeguncima.

Iz ovoga možemo zaključiti da Srbija i danas krije ratnog zločinca Ratka Mladića i da čeka najpovoljniju priliku za njegovu predaju, kao što je to učinila sa ratnim zločincem Radovanom Karadžićem.

Za skrivanje zločinca Mladića je najodgovorniji ministar Rasim Ljajić, jer je na čelu savjeta za saradnju sa Haškim tribunalom.

Ono što bi također bilo zanimljivo jeste saradnja Rade Bulatovića i Sulejmana Ugljanina u akciji razbijanja Islamske zajednice.

Da je Srbija evropska i demokratska zemlja, protiv Bulatovića i Ljajića bi se podigla optužnica za skrivanje ratnih zločinaca i protiv Bulatovića i Ugljanina zbog pokušaja razbijanja Islamske zajednice.

Izvor: SandzakPRESS.net

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles