15. Februar 2017

 Čelnici SDA i SDP prilikom potpisivanja Deklaracije o strateškom partnerstvu

Predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin zarad učešća u vlasti u Novom Pazaru odustao je od autonomije Sandžaka kao prekogranične regije, za šta se zalagao prethodnih 25 godina. Naime, predsjedništvo SDA Sandžaka usvojilo je sporazum o saradnji sa SDP-om, nakon što je Rasim Ljajić jasno stavio do znanja koalicionim partnerima da su nerealni zahtjevi za formiranje prekogranične regije Sandžak i da je na to pitanje politički i pravno stavljena tačka. 

Posle nedavnog potpisivanja Deklaracije o strateškom partnerstvu izmeću Stranke demokratske akcije Sandžaka koju predvodi Sulejman Ugljanin i Sandžačke demokratske partije čiji je lider Rasim Ljajić, predsjedništvo SDA Sandžaka je u utorak usvojilo tekst Sporazuma o saradnji na nivou gradskih odbora u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu, te ovlastilo predsjednike ogranaka SDA Sandžaka da potpišu pomenuti akt.

Kako se nezvanično saznaje, dogovori o koalicijama SDP i SDA Sandžaka u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu su već u završnoj fazi i mogli bi biti obelodanjeni tokom prvih narednih zasijedanja lokalnih skupština.

Povezana vijest: 

Ljajić ruši sporazum sa SDA – Na formiranje prekogranične regije Sandžak je stavljena tačka

 

(SandzakPRESS/Novosti)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles