Besplatni kursevi za srednjoškolce

0
12

Novi Pazar – Na Internacionalnom Univerzitetu u Novom Pazaru organizovanii su besplatni pripremni kursevi za učenike završnih godina srednjih škola, koji počinju sa početkom manifestacije „Univerzitetsko proleće“ 1. aprila tekuće godine.

Računarski centar Univerziteta u saradnji sa Departmanom za prirodno-tehničke nauke, kao i Kulturni centar Univerziteta u saradnji sa Departmanom umjetnosti,  organizuju besplatne pripremne kurseve za učenike završnih godina srednjih škola, koji počinju sa početkom manifestacije „Univerzitetsko proljeće“ 1 aprila tekuće godine.

Računarski centar organizuje kurseve iz oblasti baza podataka, operativnih sistema i aplikativnog softvera za učenike završnih godina srednjih škola. Ukupno trajanje ovih kurseva je 90 časova, od kojih 30 časova predavanja i 60 časova učenja na daljinu. Kursevi će se održavati u računarskom centru Univerziteta i to dva puta nedjeljno po dva časa.
Kandidati koji uspješno završe kurs će u slučaju da se upišu na Departman za prirodno-tehničke nauke, nakon odslušanog predmeta baze podataka dobiti Oracle ITC sertifikat.
Departman umjetnosti, kao i svake godine, organizuje besplatnu pripremnu nastavu za studije umjetnosti iz crtanja i slikanja u ateljeima Univerziteta.

Kurseve će realizovati profesori i saradnici Univerziteta, čija su naučna zvanja iz pomenutih oblasti.

Ovim kursevima će se kandidati pripremiti za upis na osnovne studije,  čime će se doprinjeti podizanje kvaliteta nastave budućih studenata.

Sve informacije mogu se dobiti putem e-mail adrese [email protected]

Izvor: UNINP.edu.rs


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.