Berane se bratimi sa turskom opštinom Ćili

1
6

Berane -Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Rifat Rastoder i počasni Konzul Bosne i Hercegovine u Izmiru  Kemal Baysak, razgovarali su sa predsjednikom opštine Berane Vukom Golubovićem o mogućnostima unapređenja saradnje između grada Izmira i opštine Berane.

Počasni Konzul Bosne i Hercegovine Kemal Baysak, uz zahvalnost na prijemu, najavio je da će  opština Ćili, koja pripada   Izmiru, uskoro donijeti odluku o bratimljenju sa Beranama, čime će biti dat dodatni doprinos, kako je istako, i do sada veoma dobrim odnosima koje imaju Crna Gora i Turska.
– Zbližavanje opština i naroda je naša obaveza, a uz to će neminovno doći i do stvaranja poslovnih veza i razvoja biznisa, naglasio je on.
On je predložio da predsjednik opštine Berane posjeti Izmir i tamošnjim privrednicima prezentuje razvojne potencijale beranske opštine.
Nakon upoznavanja gosta sa istorijatom Berana, predsjednik opštine Berane Vuka  Golubović, kazao je da je dobra komunikacija među ljudima jedan od osnovnih preduslova za ekonomski razvoj. U tom pravcu za Berane bi od posebne važnosti bilo da se u funkciju stavi aerodrom, istakao je on.
Predsjednik Golubović je upoznao goste i sa resursima kojima raspolaže Berane, naglasivši da su oni, u uslovima ekonomske krize,  najpogodniji za razvoj poljoprivre ali  i da u  oblasti hidropotencijala za izgradnju malih hidrocentrala, drvopreradi i  razvoju turizma postoje veliki resursi.
– Razvoj poljoprivrede je veoma važan za opštinu Berane i u tom dijelu veoma je bitno da mljekara funkcioniše, dodao je on.
Govoreći i razvojnim planovima opštine,  Golubović je rekao da je lokalna uprava spremna da svim zainteresovanim partnerima, kako domaćim tako i inostranim, maksimalno izađe u susret i davanjem zakonom propisanih olakšica, kao i ukidanjem biznis barijera dodatno zainteresuje potencijalne investitore za ulaganje.
Do ovog sastanka došlo je na inicijativu potpredsjednika Skupštine Crne Gore, Rifata Rastodera, koji je saopštio da je ovo samo jedan od koraka na uspostavljanju i proširivanju saradnje opština sa sjevera Crne Gore i Turske.
Izvor: Berane.me

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.