24. Novembar 2011

Sjeverni Sandžak – Predstavnici 12 stranaka nacionalnih manjina podneće Ustavnom sudu Srbije inicijativu da se broj potpisa građana neophodnih da bi učestvovale na narednim parlamentarnim izborima sa sadašnjih 10.000 smanji na 1000.

Jedan od potpisnika ove inicijative predsednik Bošnjacke demokratske zajednice Emir Elfić razlog za ovu inicijativu objašnjava u kontradiktornosti zakonskih akata.

“Prema odredbama Zakona o narodnim poslanicima političke partije, bilo većinske ili manjinske, moraju da imaju 10.000 potpisa ako žele da izađu na izbore, a Zakonom o političkim partijama manjinskim strankama se omogućava da za registraciju prikupe hiljadu potpisa punoletnih osoba. Dakle 10 puta više nam je potrebno potpisa za učešće na parlamentarnim izborima, što u potpunosti diskvalifikuje participiranje manjihskih partija ili nas primorava na ulazak u koalicije sa većim političkim partijama”, rekao je Elfić radiju Sto plus.

Podsećamo, prošlog meseca je 12 manjinskih partija potpisalo sporazum o saradnji i-kako se navodi-mogućoj političkoj saradnji na predstojećim izborima.

Reč je o partijama koje okupljaju Rusine, Bunjevce, Makedonce, Bugare, Slovake i Rome u Srbiji.

LDP nastavlja podmuklo protiv BDZ-a

Liberalna demokratska partija nastavlja kampanju protiv BDZ-a koju je započela na internetu, na svom portalu Sandzaklive.

Poslije objavljivanja lažne ankete gdje LDP ima puno više glasova od BDZ-a, uslijedila je i akcija linčovanja predsjednika BDZ-a, Emira Elfića.

Komentare na Sandzaklive-u ispisuje rođeni brat jednog od visokih funkcionera LDP-a, koji živi u Sarajevu i koji je  osnivač i administrator portala Sandzaklive.

Osoba koju ovaj put nećemo imenovati, je kao isnivača Sandzaklive-a pokušao predstaviti Elmira Skalonjica, nepostojeću osobu, koja je prestala da funkcionira na facebook-u danom objavljivanja prve informacije o tome ko stoji iz Sandzaklive-a.

Sandzaklive je i prepoznatljiv i po velikom broju pohvalnih komentara na vijestima o LDP-u.

Izvor: RadioStoPlus.com

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles