2. Decembar 2011

Sjeverni Sandžak – Izvršni odbor Bošnjačke demokratske zajednice osuđuje zloupotrebu budžetskih sredstava iz Programa podrške održivog razvoja poljoprivredne proizvodnje u nerazvijenim opštinama Sjenica, Tutin, Prijepolje, Priboj, Nova Varoš i grad Novi Pazar od strane Kancelarije za održivi razvoj kojom rukovodi ministar u Vladi Republike Srbije Sulejman Ugljanin.

Nema sumnje da je ova zloupotreba imala za cilj kupovinu glasova, nagrađivanje i afirmaciju stranačkih aktivista pred naredne izbore.

Činjenica da je ministar Ugljanin uz očiglednu saglasnost režima iskoristio budžetska sredstva svih građana za finansiranje članova i aktivista svoje političke partije koji su u Sandžaku poznati kao direktni učesnici u projektu razbijanja Islamske zajednice i u drugim nečasnim radnjama samo potvrđuje da SDA ne odustaje od destruktivne politike i razdvajanja Bošnjaka na podobne i nepodobne, te proširivanju međusobne nesloge i razdora.

Režim sasvim svjesno odobrava nenamjensko trošenje budžetskih sredstava od strane bošnjačkih političara koji participiraju u vlasti jer na takav način zadovoljavaju njihove sklonosti ka ličnom bogaćenju a na uštrb osiromašenog naroda za čije potrebe i interese oni već  godinama ne vode računa. Beogradu se očito više isplati da na bošnjačke ministre, njihove narodne poslanike i aktiviste troši ogromna sredstva nego da milione eura ulaže u razvoj ekonomije u Sandžaku što je obaveza legitimne vlasti.

Ovaj potez Sulejmana Ugljanina i njegovih saradnika samo je još jedan u nizu učinjenih na štetu Bošnjaka koji su okusili svu gorčinu podaničke politike njihovih predstavnika prema Beogradu.

BDZ će nakon dolaska na vlast poštenim radom i zalaganjem za interese naroda ostvariti poboljšanje ukupnih okolnosti i životnog standarda u Sandžaku. BDZ neće dijeliti ljude na podobne i nepodobne jer Bošnjaci samo kao čvrsta zajednica mogu ostati i opstati na ovim prostorima.

Izvor: IO BDZ saopćenje

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles