11. Novembar 2011

Sjeverni Sandžak – Izvršni odbor Bošnjačke demokratske zajednice najoštrije osuđuje prijetnje upućene uredniku i saradnicima revije Sandžak od strane funkcionera i aktivista SDP-a Rasima Ljajića, a zbog objavljivanja teksta „Čija je droga Hikmeta Hajrovića“.

Smatramo da je ovaj akt na slobodno i istraživačko novinarstvo u Sandžaku pokušaj da se zastraše oni koji su se odvažili medijski tretirati ove dugo prešutkivane veze između narko kriminala i određenih političkih subjekata.

Očito da je ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić izgubio kontrolu, da je u velikoj panici i rasulu zbog potpunog osipanja biračkog tijela i iznošenja činjenica o povezanosti kriminala i politike što je pokazao i nervozom u zadnjih nekoliko televizijskih nastupa. Pričajući nepovezano, uputio je niz prijetnji i uvreda na račun nosioca projekta bošnjačkog buđenja i puta ka slobodi. Šta je mislio ministar izjavljujući da je najpopularniji u Sandžaku? Da li se ovo odnosi na popularnost u narodu ili među interesno povezanim grupama, koje pokušavaju kriminalnim radnjama i dovođenjem pjevača, koje dobro plaćaju novcima građana, skrenuti pažnju sa nagomilanih ekonomsko-socijalnih problema izazvanih nesposobnošću i zloupotrebama položaja funkcionera gradskih uprava u sandžačkim gradovima u kojima SDP vrši vlast.

Bošnjaci će u narednim mjesecima pokazati spremnost da na budućim izborima izaberu vlast koja neće biti po mjeri režima i kriminalno-političkih gangova, već po volji i potrebama birača. Samo pošteni, od kriminala čisti, istinski bošnjački patriote mogu donijeti blagostanje, ekonomsku stabilnost, i miran život u Sandžaku. Da bi se to postiglo, nužno je obezbijediti vladavinu prava i slobodu govora.

Pozivamo nadležne organe, policiju, tužilaštvo i sudstvo, da u skladu sa zakonom omoguće novinarima sigurne uslove za rad, a kriminalce, pa makar oni dolazili iz političkog miljea, privedu pravdi.

Izvor: BDZ.rs

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles