BDZ Novi Pazar: Poziv gradonačelniku da novac građana ne troši na koncerte

2
3

Novi Pazar – Zbog sve očiglednijeg propadanja gradskih preduzeća, dugovanja prema potražiocima, višemjesečnog neisplaćivanja zarada upošljenicima i milionskih prekoračenja budžeta Grada, te zbog porasta broja neupošljenih lica kojih je za hiljadu više nego prošle godine, smatramo krajnje licemjernim nenamjensko trošenje novca građana Novog Pazara od strane gradonačelnika Mahmutovića  i njegovih saradnika na koncerte i dovođenje renomiranih estradnih umjetnika sa ogromnim honorarima pa makar se radilo o proslavi rođendana grada.

Stanovnici Novog Pazara bi bili najsretniji da za rođendan svog grada mogu svojim porodicama obezbijediti pristojan obrok, a ne simfoniju gladnih trbuha i estradnih umjetnika.

Upozoravamo gradonačelnika Mahmutovića da prestane sa neracionalnim trošenjem novca građana Novog Pazara i pozivamo ga da sredstva koja se iz budžeta grada izdvajaju za plate činovnicima ne troši na bespotrebne koncerte, da našoj djeci obezbijedi adekvatne uvjete za pohađanje nastave a ne dao kao ove zime na minusu budu u hladnim učionicama ili uopće ne održavaju nastavu.

Obzirom da dolazi ljetnja sezona, pozivamo ga da umjesto koncerata građanima obezbijediti adekvatno snabdijevanje vodom bez restriktivnih i drugih mjera koje ugrožavaju osnovne civilizacijske  potrebe.

Pozivamo gradonačelnika Mahmutovića da umjesto koncerata povede računa o čistoći grada, rječnih korita i ulica i spriječi potencijalnu ekološku katastrofu i epidemiološku zarazu.

Zahtijevamo od gradonečelnika Mahmutovića da novac građana Novog Pazara umjesto na pjevače potroši na izgradnju montažne garaže čime bi se riješio jedan od gorućih saobraćajnih problema Novoga Pazara.

Tražimo od gradonačelnika Mahmutovića da ako već mora estradirati građane Novog Pazara prije najavljenog koncerta popuni udarne rupe u gradu i spriječi da mase koje će doći na koncert ne završe na ortpediji.

Pozivamo gradonačelnika Mahmutovića da umjesto bezobzirnog trošenja novca na estradu jednokratnom pomoću olakša život radnicima TK „Raške“ i drugih giganata koji su zbog loše privatizacije godinama u štrajku i bori se za ostvrenje svojih prava.
Insistiramo od gradonačelnika Mahmutovića da umjesto čašćenja estradnih umjetnika novcem građana dodijeli pomoć porodicama koje su stradale u skorašnjim poplavama i izlivima rijeka Jošanice i Trnavice.

Pozivamo gradonačelnika Mahmutovića da pare građana Novog Pazara umjesto estradnim umjetnicima podijeli penzionerima, starima i iznemoglima koji se nalaze na rubu egzistencije a dostojanstvo im ne dozvoljava da pruže ruku i potraže milostinju.

Također, zahtijevamo od gradonačelnika Mahmutovića da u skladu sa zakonom i statutom grada Novog Pazara obavlja svoju dužnost, te da bude servis građana i rješava njihove probleme od kojih smo nabrojali tek nekoliko, a ne da svojom nestručnošću i neodgovornošću vodi  naš grad i njegove građane u ambis.

Ukoliko gradonačelnik nema potencijala da odgovorno vrši svoju funkciju, tražimo od njega da podnese neopozivu ostavku i kormilo grada prepusti nekome ko će osjećati potrebe i znati rješavati nagomilane probleme građana.

Informativna služba
Gradskog odbora Novi Pazar

(BDZ)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

2 KOMENTARI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.