2. Decembar 2011

Sjeverni Sandžak – U petak, 1.12.2011. u Subotici, temeljem inicijative i u organizaciji Demokratske zajednice Hrvata, održan je prvi zvanični sastanak predstavnika političkih partija nacionalnih zajednica na kojem je konsenzusomusvojen: “NACRT PLATFORME O SURADNJI” i najavljeno organizovano i aktivno učešća predstavnika nacionalnih zajednica u budućnosti na političkoj sceni Republike Srbije.

Sastanak je održan u Domu DZH u Subotici, na kojima su predstavnici partija nacionalnih zajednica se pojedinačno izjasnili i argumentirali razloge o potrebi zajedničkog nastupa na sljedećim izborima, a koji će uskoro biti raspisani. Svi učesnici, jednoglasno su se složili i konstatirali da je veliki broj problema potpuno isti, uključujući i određene specifičnosti, što je na kraju sastanka i rezultiralo činjenicom da su se svi učesnici pozitivno izjasnili o prijedlogu nacrta platforme o suradnji.

Tekst “NACRT PLATFORME O SURADNJI” usvojile su sljedeće partije:

Bošnjačka demokratska zajednica                                    Građanski savez Mađara

Crnogorska partija                                                                        Demokratska partija Makedonaca

Demokratska stranka vojvođanskih mađara             Pokret mađarske nade

Demokratska zajednica Hrvata                                            Romska partija

Demokratska zajednica vojvođanskih mađara         Rusinska demokratska stranka

Demokratski savez Bugara                                                       Slovačka stranka


Izvor: SandzakPRESS.net, Saopćenje za javnost

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles