Balkanske šiije javno vrijeđaju i napadaju hafiza Abdurrahmana Kujevića

0
29

abdurahman-kujevic-pomocnih-sandzackog-muftije-za-juzni-sandzak

Balkan, Sandžak – Nakon posljednjih osuda, mitinga/protesta i hutbi održanih diljem BiH i Sandžaka protiv ruskih i šiitskih zločina nad nedužnim civilima u Halepu, balkanske šiije nisu krile svoju frustiranost i mržnju prema tim muslimanima.

Tako je Jasmina Al Kabi iz Srbije, konverterka na šiizam, javno izvrijeđala i napala hafiza Abdurrahmana Kujevića, muftiju sandžačkog, zbog toga što je na hutbi rekao da u Siriji nije na sceni bratoubilački rat, nego da aleviti(koji su nevjernici prema koncenzusu svih učenjaka Ehli-Sunneta) ubijaju muslimane u Halepu sa svojim saveznicima (Iran, Rusija…).

Kujević je tokom hutbe skrenuo pažnju da su šiije i njihove pod-sekte do sada okupirale glavne centre islama u historiji (Damask, Halep, Mosul, Bagdad, Anbar, Salahuddin, San’a…itd), te da su ostali još samo Mekka i Medina na koje također ispaljuju balističke projektile iz Jemena, kao što smo to mogli vidjeti prije par mjeseci.

Također, Kujević je rekao da su šiije kroz historiju uvijek pravile probleme i ratovali protiv muslimana (Rašiduna, Emevija, Abbasija, Osmanija…) te da su sa tatarima kovali zavjere protiv muslimana kako bi tatari ušli u Bagdad i Halep i masakrirali nekoliko miliona muslimana. Hafiz je naglasio da ono što su šiiti radili u historiji – upravo rade sada u Siriji (Halepu), Iraku i ostalim muslimanskim zemljama.

Jasmina je muftiju sandžačkog nazvala ”poganim tekfirlijom” i ”stokom licemjernom” koja truje muslimane na hutbama.

Screenshot:

1

Šiija koji se predstavlja kao Zulfikar Murtezović (čitaj: Murtedović) je hafiza nazvao ”prokletinjom”, ”kujinim lažljivim sinom” i ”nesretnim kretenom”.

Screenshot:

2

Hafiz Abdurrahman Kujević je bio jedna od najglasnijih osoba koje su osudile rusko-šiitsko divljanje u Halepu. Za Kujevića se slobodno može reći kako je on brana koja štiti Sandžak od širenja ove nakaradne šiitske sekte među muslimanima.

hqdefault

Osim na Kujevića, šiije su se žestoko obrušile i na hafiza Adnana Mrkonjića i ef. Ismeta Bašića koji su održali veoma hrabar, otvoren i upečatljiv govor na mitingu u Zenici povodom šiitskih zločina u Halepu.

Vidljivo je da, kako vrijeme odmiče, šiizam postaje sve otvoreniji, prepoznatljiviji, difrenciraniji, pa i bezobrazniji. Prvi put možemo čuti i vidjeti Bošnjake (bivše muslimane) psovače ashaba i majki vjernika. Na tom putu u prilog mu idu sve ekstremne vjerske ideologije poput ISIL-a, neoharidžija i dr., jer deklarativnom osudom i stajanjem rame uz rame sa zvaničnim institucijama i pojedincima vješto uspijevaju privremeno prikriti svoje krajnje namjere i ekstremizam.

Muslimani u BiH, njihovo političko i vjersko vođstvo, trebaju otvoriti oči pred narastajućim problemom infiltriranja šiizma i šiijskog učenja u naše državne i vjerske institucije. Kao što reče jedan zvaničnik: “Šiije su poput žutih mrava koji neosjetno unište temelje kuće, a kada su temelji uništeni, znamo šta biva sa kućom.” Neki od njih već su javno reagirali i poimenice prozivali.

Naši predstavnici na svojim plećima nose historijsku odgovornost i krivicu ako dozvole daljnji prodor šiijske ideologije i doktrine iranske revolucije u bh. institucije i društvo. Nećemo se moći oduprijeti onome što kao zajednica nismo na vrijeme htjeli spriječiti. Ako budemo dozvolili da se šiizam nasumično širi, neće proći mnogo vremena kada će taj isti šiizam iz naizgled mirnodopskog misionarstva početi ognjem i mačem ostvarivati svoje krajnje namjere. Najbolji dokaz za to jesu Irak, Sirija i Jemen. Njima i mrtve sunije smetaju (dovoljno je da se samo prisjetimo oskrnavljenih i zapaljenih mezara Ebu Hanife i Halida b. Velida u Iraku i Siriji), a kamoli sunijsko stanovništvo o čijem ubijanju i mučenju ne treba posebno govoriti, jer je to postalo općepoznato i na to smo se, nažalost, prolaskom vremena i navikli.

Sadam Husein, iako je i sam činio zločine, na vrijeme je upozoravao na “perzijsku ekspanziju”. Danas ta predskazanja gledamo svojim očima i slušamo svojim ušima, a iračke, sirijske i jemenske sunije plaćaju svojim imecima i životima.

Bila bi historijska sramota prema našim precima da dozvolimo da na tlu BiH, kao trajnom vakufu Mehmeda Fatiha i Osmanlija, nosioca sunizma u najtežim vremenima, zavlada ideologija tekfira ashaba, majki vjernika, halifa i ostalih dobrih ljudi.

Naš Haber


Pogledajte vijest na izvornom sajtu:

Balkanske šiije javno vrijeđaju i napadaju hafiza Abdurrahmana Kujevića


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.