9. Decembar 2018

Saopštenje za javnost Odbora Boshniak American Community Center (BACC) u vezi izjave Enisa Imamovića, narodnog poslanika u Skupštini Republike Srbije

Zaprepašteni smo govorom mržnje od strane narodnog poslanika SDA Enisa Imamovića koji je u Narodnoj skupštini Republike Srbije iznio gnusne laži, a sve to zbog navodne “zabrinutosti dijaspore”.

Najoštrije osuđujemo fabrikovanje laži i kleveta gospodina Imamovića na račun narodnog poslanika Muamera Zukurlića i “Mufti fondacije”. Imamović i njegovi mentori usljed nedostataka argumenata i rezultata u Sandžaku, sada lažno koriste bošnjačku dijasporu, nastojeći da podvale i blate ličnost muftije Zukorlića, ali i dijasporu.

Bošnjaci u SAD porijeklom iz Sandžaka žele naglasiti da im je jedini cilj jedinstvo Bošnjaka, jedinstvena Islamska zajednica sa sjedištem u Sarajevu i da podržavaju jedinu legalnu i legitimnu Islamsku zajednicu na čelu sa muftijom dr. Mevludom Dudićem.

Želimo naglasiti, svi koji podržavaju bilo koju drugu nelegalnu i paravjersku islamsku zajednicu svjesno i radi nečijih interesa rade na razbijanju bošnjačkog korpusa te kao takvi ne mogu govoriti u ime Bošnjaka, naše dijaspore, niti mogu imati podršku Bošnjaka u Sjedinjenim Američkim Državama.

Odbor BACC-a

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles