8. Januar 2015

Untitled-1

Situacija u australijskom gradu Sidneju je bila alarmanta, gdje je naoružani otmičar 16 sati držao 17 talaca u kafiću “Lind”, dobila je svoj epilog. Specijalci su upali u kafić, i došlo je do žestoke pucnjave, u kojoj je dvoje ljudi izgubilo život. Otmičar, radikalni iranski šijski islamista Man Haron Monis (50), pogođen je mjecima i odvezen u bolnicu gdje su lekari konstatovali njegovu smrt, saopštila je policija. krizu su pratili svi svjetski mediji.

Tenzije u Švedskoj su pojačane pošto je porasla podrška ekstremno desnoj partiji Švedski Demokrati koja želi da smanji imigraciju za 90 odsto, prenosi AFP. U tu svrhu su zapaljene tri džamije.

PEGIDA redovno u Dresdenu, ali i u drugim njemačkim gradovima, organizira demonstracije protiv islamskog utjecaja u zemlji.

U posljednja tri mjeseca, broj okupljenih na demonstracijama PEGIDA u Dresdenu, gradu na istoku Njemačke sa malim brojem imigranata i muslimana, porastao je sa nekoliko stotina na 17.500.

I zadnja vijest, najmanje je 12 osoba ubijeno, a 18 je ranjeno prilikom napada u sjedištu francuskog satiričnog časopisa Charlie Hebdo u Parizu, javlja Sky News.

Ubijena su četvorica karikaturista koji su vrijeđali islam i muslimane. U znak solidarnosti sa ubijenima, veliki broj svjetskih medija objavljuju karikature protiv Poslanika, s.a.w.s, koje vrijeđaju muslimane.

Uvi događaji su uslijedili nakon kulminacije krize na Bliskom Istoku. napetost i islamofobija prema muslimanima ovih dana doživljava kulminaciju. Kakve će posljedice ovih događaja po budućnost muslimana da budu? Ostaje da vidimo.

Sandžak PRESS

 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles