“Armija Sandžaka” – Nekad i sad

21
132

 

Sahit I. Kandić
Sahit I. Kandić

Kao odmjeren i ozbiljan faktor, bez dvojbe, bi tom politikom “šarmirala” međunarodne čimbenike zavređujući geopolitičku koncesijuprekogranične regije koju stalno promoviramo, iliti pak u nedostatku te srpsko-crnogorske razboritosti onda bi rezultirala totalnom osamostaljenju Sandžaka.

Sahit_Kandic_kosovsko-albanska_granica_Kosare_99
Kosovsko-albanska granica Kosare: Sahit I. Kandić, vojno-politički stručnjak i komentator (prvi s lijeva)

Kada je nakon tri godine detaljnog rada nepristrasni Specijani istražni tim Eulexa, na čelu sa tužiocem Klintom Vilijamsonom, prije mjesec dana konstatirao kako NEMA NIKAKVOG DOKAZA da postoje osnove za stravični mit o “Žutoj kući”, bestijalna ujdurma famozne TV B92 se instantno fokusirala na sljedeću antimuslimansku senzaciju, fenomen “Armija Sandžaka”.

Posljednjih godina smo svjedoci refleksija zakržljalog politikanstva kvazi-država koje su raspolutile cjelovitost Sandžaka, i dakako – njihovih odanih poltrona koji bestijalno kidišu na sve što kod nas nije na fonu srpsko-crnogorskog hegemonizma tj. podaništva pseudomotivu “bratstva i jedinstva”. Tako je uslijedila histerična hajka iz Urban In-a od Seada Biberovića, dušebrižnika svake srpske vlasti – Rasima Ljajića, klana Jusufspahića, pa Meha Omerovića i drugih režimskih člankolizaca koji služe kao pokriće za teror nad Bošnjacima.

No vratimo se tzv Armiji Sandžaka, a koja je motivirana konstantnim socijalnim nepravdama, gospodarstvenom diskriminacijom, etničkim ugnjetavanjem, vjerskim sataniziranjem, militarističko-banditskim zastrašivanjem, zakonskim segregacijama i brojnim drugim institucionalnim represalijama, te manje-više kao takva solucija uvijek je idejno egzistirala na ovim prostorima.

Armija Sandžaka de facto ne postoji, no i srbijanski vojno-politički eksperti znaju da u slučaju njenog pojavljivana na sceni, ona niti po čemu nebi sličila na spontane tradicionalne komitske pokrete iliti skupine “vehabijskih” pustolova, već bi apsolutno bila inovativni presedan po svim svojim odlikama kao hipersofisticirani presioni aparat namijenjen za prostudiranu opću konstelaciju na dugoročnoj strateškoj osnovi. Jer praćenjem razvoja špijunske tehnologije, suvremenih konspirativnih metoda nadzora, te taktičko-operativnih praksi kompletnih snaga sigurnosti Srbije i Crne Gore evoluirao je i idejni model organiziranosti za dugoročan i učinkovitji strateški otpor i to uz svu adekvatnu političku, lobističku i svaku drugu prateću potporu. A kao takav, projekat Armije Sandžaka bi bio nedodirljiv i imun na sve ustaljene metode ugušivanja otpora, jer bi bio usmjeren ka humanističkim slobodarskim ciljevima a ne bojovnom samodokazivanju. Kao odmjeren i ozbiljan faktor, bez dvojbe, bi tom politikom “šarmirala” međunarodne čimbenike zavređujući geopolitičku koncesiju prekogranične regije koju stalno promoviramo, iliti pak u nedostatku te srpsko-crnogorske razboritosti onda bi rezultirala totalnom osamostaljenju Sandžaka.

Prošlo je vrijeme kada smo mi Bošnjaci u politici povlačili JEDINI MOGUĆI i to vazda IZNUÐENI POTEZ, ovo je vakat kada sami slobodno odlučujemo o svojoj sudbini, pa upozoravamo da Sandžak nije Freetown Christiania, niti Republic of Molossia, a ni principat Hutt River, te ako se nastave srbijanske i crnogorske režimske antibošnjačke konspiracije preko raznih vašljivih klerofašista i vagabunda onda će bošnjački nacionalisti kao pravi i iskreni sandžački patriote od ove regije u dogledno vrijeme napraviti najmoderniju europsku zemlju.

Umjesto kapitalnim investicijama, ovi režimi neke jadne bošnjačke poltrone plaćaju sadakom socijalne pomoći ili mini-granta da bi kukumavčili kako mi koji trenutačno ne živimo u Sandžaku svojim ideološkim opredjeljenjem njih “guramo u vatru” dok smo sami na sigurnom. E pa varaju se ako oni i njihovi gazde misli da smo se mi odrodili od rodne grude gdje smo stvoreni jer od te njihove politike jača je Allahova volja i određenje – i ja kao i svi mi smo neotuđivi Sandžaklije.
Naprotiv, sve ćemo učiniti da se vratimo i plansko istrijebljenje Bošnjaka u Sandžaku im ne uspije! A galimatijas nebuloza o mojoj pripadnosti masonskim ložama uopće neću komentirat…

Autor: Sahit I. Kandić


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

21 KOMENTARI

 1. Prolece uvek kasni u krajeve nase!Spavasmo na jednom oku i probudismo se nenaspavani…
  al smo horni za borbu jel?
  Sejtan nikad ne spava ,on je uvek bio medju nama i bice dok je vijeka i vijeka…,samo uvek menja caksire i zna nas prevarit ,ali navikli smo na njegovu nemoralnost i licemerstvo!
  Cilj ne bira sredstvo ,mi stojimo jaci nego ikad i spermni smo za novu borbu do konacne pobede!
  Citajuci sve ovo pisanije na sandzakpressu moramo napokon shvatiti da nam komsije i nekadasnja braca po krvi ne misle dobro i da nisu nikada dobro mislila jel?I da je dosao vakat da se napokon okrenemo sami sebi i da zbijemo svoje redove ,jer zivot je borba neprestana !!Dobro je sto zablude nestaju i sto se pamet vraca u glave nase..Poznajemo se gospodo nebeska ili tek treba da se upoznamo!!!!

  0

  0
 2. Socijalna nepravda, ugnjetavanje, nemanje prava, zar iko obespravljen to ima gde i napisati. A koja prava Srpstvo islamizirano nemate.?! Potomci onih što su prodali veru za večeru…sandzačka armija. Uz oružje koje koliko vidim na fotografiji, imaćete u tzv, vojski sandzaka. Imali zemlje u svetu koja bi to dozvolila na svojoj teritoriji.???! Još je samo ostalo da se namažete srpskom krvlju što ste rado i činili u šiptarskim odredima na kosovu. Ali jedno fukaro balistička nezaboravi. Nije se do sada borila Srbija, nego dronjava ex yu. Ako dočekate dan da udarite na Srbiju, sledeći nećete dočekati. No vam je bolje da potražite ikonu gde god na tavanu ili podrumu, gde su je vaši stari sakrili. Jer ste srpska kosovska krv, idioti zabludeli. I rat ne prizivajte braćo zabludela. Jer bi vam rat došo glave.

  0

  0
 3. ALJBIN KURTI
  Kurti: Pomirićemo se kad Srbija prizna Kosovo

  BEOGRAD – Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti izjavio je da umjesto zatvorenog diplomatskog dijaloga političara treba da počne otvoreni, demokratski i društveni dijalog sa Srbima na Kosovu, u kome će građanin biti u centru pažnje, a da će pomirenje nastati kad Srbija bude priznavala Kosovo.

  Kurti je, u intervjuu NIN-u, rekao da pomirenje svakako nije riječ nego djelo i ocijenio da će ono nastati kad Srbija bude priznavala nezavisnost Kosova i “bude spremna da se suočava sa svojom zločinačkom prošlošću”.

  “Dugoročni konflikt, koji je počeo u 19, a traje i u 21. vijeku, nije sukob između Albanaca i Srba nego sukob između albanskog naroda i države Srbije. Ovaj sukob nije rezultat toga što se nismo upoznali, pa nam sada trebaju sastanci i dijalog, kao što neki u Briselu misle, nego posljedica protivrečnih interesa”, naveo je Kurti.

  On je kazao i da “Kosovo nije srce Srbije, koje ona želi ponekad da podjeli, nego istina Srbije, koju ona želi oduvijek da potisne”.

  Kurti je rekao da nastavak dijaloga Beograda i Prištine ne vidi kao razgovor sa Beogradom, nego sa radnikom i seljakom na Kosovu.

  Odgovarajući na pitanje zašto zahtjeva da vodi pregovore, koje ne priznaje i kako vidi Zajednicu srpskih opština nakon tih pregovora, Kurti je rekao da je ZSO plod sklonosti Beograda da na Kosovu formira Republiku Srpsku.

  “Svi se sjećamo da je Milošević priznao Bosnu van Srbije tek kada je na Dejtonskoj konferenciji Izetbegović priznao Srbiju unutar Bosne.

  Sada Vučić i Dačić žele da da osiguraju Srbiju unutar Kosova. Na taj način, projekat velike Srbije iz prošlog vijeka se obnavlja sa mnoštvom malih Srbija naokolo”, naveo je Kurti.

  On je kazao da ima i veliki broj problema u sporazumu koji se odnose na ZSO – od nedemokratskih i protivustavnih odredaba, pa do, kako kaže, “rasističkih direktiva kao što je ona da komandant policije na sjeveru mora da bude Srbin”.

  Kurti je rekao i da vidi mogućnost da vlada u kojoj bi učestvovao sarađuje sa ministrom u kosovskoj vladi Nenadom Rašićem, ali ne i listom Srpska, jer, kako je kazao “Rašić priznaje i poštuje Kosovo dok se Srpskom diriguje iz Beograda”.

  (Vijesti.ba)

  0

  0
 4. JAOOOOOOOOOOO KOSAREEEEEEEE OVDE SMO 1983 GODINE IZRESETALI JEDNOG SIPCA KOJI JE KRENUO DA BACI BOMBU NA STRAZARE TAD SU NAVODNO SLAVILI NEKI SVOJ PRAZNIK I ODE SIPAC BOGU NA ISPOVEST ……….A KASNIJE MISLIM DA JE NA KOSARAMA I OKOLINI POGINULO VISE SIPACA NEGO STO IH SAD ZIVI U DJAKOVICI TAD SE ZA UBISTVO SIPTARA ODGOVARALO KAO SAD KAD ZGAZIS PSA LUTALICU::::

  0

  0
 5. Sahite cuj, da vam nije bilo jednog coveka iz Rozaja da vas spasi od Albanaca i UCK u Vitomirici ni jedno Bosnjacko uho nebi ostalo.Raspitaj se malo okolo toga covjeka mnogi znaju. UCK pravi plan da vas istrikebe tom Rozajcu kojega mozda i ti znas stize haber a on u sted ratnih dejstava preko kule sto autom sto peske u Vitomiricu kod svojih prijatelja Albanaca moli ih za vas spas Bosnjaka i tako dva puta i opstaliste u Vitomirici zahvaljujuci tom Rozajcu.

  0

  0
   • Za ovog I BOSNJACI SU BILI U UCK, imalo je bosnjaka u UCK tacno je.Ali Bosnjaci pojedini su rasili sa Srbima i izdavali Albance godinama ti spijuni su bili meta i njihova familija a posle i svi drugi Bosnjaci.Raspitaj se koje ta covek rejceti ljudi iz Vitomirice mnogi koji su bili ostali u njoj.

    0

    0
 6. Nego reci nam Sahite, od kad je Srpska uprava privremeno napustila Kosovo i Metohiju 1999, za ovih 15 god Albanske uprave koliko se Muslimana iselilo iz te oblasti 30%, 40%, 50% ? Jesi se za to borio ?

  0

  0
  • Za Milicu Kosovic,
   Sto se tice muslimana tamo ih je 95 % a za “privremeno” napustanje srpske uprave ti dobro znas da to nije istina jer oni nisu “privremeno” napustili vec su permanentrno protjerani od UQK!

   0

   0
   • Nije istina, samo u Prištini je živelo 7000 Muslimana, i što se tiče Srpsko-Albanskog rata uglavnom su bili neutralni,kad je Vojska Jugoslavije napustila Kosovo i kad su Albanci i UĆK zagospodarili sve u ih proterali. Kosovska Mitrovica je živi svedok 90% Muslimana koji su živeli u južnom deluje prešlo da stanuje u severni,

    0

    0
   • Za Milicu Kosovic,
    Ti si zaista smijesna kada kazes da Pristina glavni grad Republike Kosova ima samo 7000 muslimana.

    Po zadnjem popisu Pristina ima preko 200.000 muslimana, ako nisi znala!

    0

    0
 7. Što stavi ovu sliku sa Košara ?
  Kada vas je Vojska Jugoslavije tj Prištinski korpus tukao svo vreme bombardovanja na njima, uz svu pomoć bombardera, Nato specijalaca, Vojske Albanije niste mogli jedan pedalj da osvojite…

  0

  0
 8. Kandici su porijeklom iz Crne Gore sa Durmitora, odnosno iz Mljeticka blizu Savnika. Pleme Drobnjaci kako nam je opstepoznato! I sto sad zove gospodin kandic, jeli na novi rat ili za novu priliku da se slika jos nedje na ratistunovome?? Pa ako hoces da ratujes idi na druga ratista izvan Balkana!!

  0

  0
 9. E Sahite Kandiću, što me nasmeja sa slikom.
  Pa gde baš Košare nađe, simbol najveće pobede Srpske Vojske koji rame uz rame staje sa Kosovskim Bojem. Pa jer ste celo vreme bombardovanja udruženi sa Nato vojnicima, Vojskom Albanije, drogiranim borcima UĆK, uz danonoćnu podršku Nato avijacije pokuđavali da probijete Srpsku liniju fronta i niste imali nikakvog uspeha, čak je i Vašington post pisao tekst pod naslovom ” Vojska Jugoslavije, na Paštriku, UĆK pretvorila u kašu”

  0

  0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.