Arhivirati prevaziđene ideje o Sandžaku

0
20

Južni Sandžak – Na pitanje novinara da prokomentariše navode dnevnika „Vijesti”, prema kojim je direktor Uprave policije Veselin Veljović rekao da će se „zagovornici ideje Sandžaka pažljivo pratiti i da će se prema njima preduzimati adekvatne mjere”, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović je rekao da „direktor Uprave policije Veselin Veljović nikada i ničim neće ugroziti ono što je lična sloboda i privatnost bilo koga zbog bilo kakvog političkog stava“.

– Pozdravljam ideje Bošnjaka koji smatraju da je najbolji put da se arhiviraju prevaziđene ideje, a na državi je da pokaže da ih je davno prevazišla. Stav DPS-a je afirmacija građanske Crne Gore, koja će pokazati da granica treba da bude otvorena, frekventna, da komunikacije ekonomske treba da budu sadržajne u smislu svega što je zajedničko dobro – kazao je predsjednik Crne Gore.

Predsjednik Vujanović je rekao da mu je posebno drago da su ugledni političari i javne ličnosti Bošnjaci, saopštili poruku da je Sandžak prostor sklada, međukulturne, međuvjerske i međunacionalne harmonije i da oni vide svoju budućnost u građanskoj Crnoj Gori.

-To treba da bude budućnost Crne Gore. Mi treba sa prostorom Sandžaka da afirmišemo otvorene puteve, intenzivnu frekventnu komunikciju, dobre uslove ekonomskog partnerstva, sjajnu povezanost građana- kazao je crnogorski predsjednik.

Predsjednik Vujanović je kazao da je DPS za afirmaciju građanske Crne Gore, koja će pokazati da granica treba da bude otvorena, frekventna, da komunikacije ekonomske treba da budu sadržajne u smislu svega što je zajedničko dobro.

Komentarišući pitanje jezika, Vujanović je konstatovao da Crna Gora mora poštovati Ustav kojim je propisana upotreba crnogorskog jezika kao službenog, a hrvatskog, srpskog, bosanskog, i albanskog u službenoj upotrebi.

– Mi treba da obezbijedimo koegzistenciju onoga što je naša obaveza, crnogorskog jezika kao službenog i ostalih kao jezika u službenoj upotrebi. Resorno ministarstvo očigledno na jedan pažljiv i odgovoran način promišlja kako će to obezbijediti. Crna Gora neće diskriminisati niti jedan jezik – kazao je crnogorski predsjednik.

Na pitanje novinara da li ima naznaka da će uskoro početi realizacija projekta beranskog aerodroma Vujanović je odgovorio da je nedavno objavljen javni poziv za privatno-javno partnerstvo i da je siguran da će privući turske investitore.

– Očekujem da ćemo imati mogućnost da u jednom partnerstvu neke turske kompanije, uz podršku Eksport- import banke Turske uđemo u ovaj kapitalni projekat ne samo za Berane već i za cijeli sjever – rekao je Vujanović.

Izvor: Pobjeda.co.me


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.