Amerika na koljenima: Muslimani će osvojiti Ameriku bez oružja!

1
126

muslimani u americi islamZnate li koja se religija najbrže širi u Americi? Nije kršćanstvo!

Prema posljednjem popisu, koji je napravljen 2012. godine, religija koja se najbrže širi u Americi je Islam. Od 2000. godine do 2010. godine, popis je utvrdio da je broj Muslimana koji žive u Americi, porastao za oko 1 do 2,6 milijuna. Veliki porast 66.7%. Naravno da je to zapanjujuća stopa rasta.

U međuvremenu, većina kršćanskih denominacija imale su stope rasta koje su bile vrlo male, a neke su čak gubile članove. Kada je Barack Obama izjavio “Mi nismo više kršćanska nacija”, nije bio daleko od istine. Kršćani ubrzo gube utjecaj, a druge religije, kao Islam, rapidno dobivaju članove i grade nova mjesta obožavanja ili bogomolje. Ako Islam nastavi rasti ovim tempom u Americi, neminovno je da će preoblikovati zemlju na razne načine u narednim godinama.

 

 

Dakle, što je s drugim vjerskim skupinama?

Kako su one prošle na posljednjem popisu u Americi?

Pa u narednim redovima navedene su neke od najvećih stopa rasta vjerskih organizacija od 2000. godine do 2010. godine …

Mormoni +45.5%

Evanđeliski Protestanti +1.7% (daleko iza rasta stope stanovništva)

Katolici -5.0%

Meinlin Protestanti -12.8% (zapanjujući pad)

Ali, Islam je doživio eksplozivni rast.

Prema profesoru islamskih studija, na sveučilištu u Kentuckyu, davne 2000. godine, u Americi je bilo oko 1.200 džamija. Prema najnovijem popisu, ima ih 2.106. Širom Amerike viđamo “mega-džamije” , koje se grade ili su sagrađene, a u mnogim slučajevima, financiranje dolazi iz inozemstva. A ove”mega-džamije” uopće ne stoje neiskorištene …

Predsjednik islamskog društva za središnju Floridu, primjetio je eksplozivni rast od nevjerojatnih 473 posto, u i okolo Orlando Orange okruga. Prema njegovom mišljenju porast se udvostručio, jer je prijavljeno  10.000 novih članova.

Izjavio je i to da je rast muslimanskog stanovništva potaknut nakon događaja 9/11. Rođenje djece imigranta u Americi i zapošljavanje i eto rasta stanovništva. U središnjoj Floridi, muslimani su pratili sve ostale, u potrazi za “boljim uvjetima, jeftinijim cijenama i pogodnijim kućama”.

islam amerika distribucija muslimaniDobar dio tog porasta stanovništva je potaknut imigracijama.

Istraživanje koje je provedeno davne 2007. godine, otkrilo je da 39% odraslih muslimana. koje žive u Americi, stigli su kao imigranti poslije 1990. godine. Ovaj rapidan priljev muslimana, preoblikovao je zajednice diljem Amerike. Primjerice, muslimani koji su studenti u Americi čine 10 posto od ukupnog broja učenika u New York-škom školskom okrugu. A diljem zemlje, mnoge škole moraju mijenjati kalendare za nove školske godine, da bi ispoštovali sve islamske praznike.

U Michiganu nogometni treninzi se planiraju oko muslimanskog praznika Ramazana …

U malom gradu, u Michiganu, gdje su škole zatvorene dan prije i na dan muslimanskih praznika, sada su rasporedili i nogometne treninge. Trajati će od 11 navečer do 4 ujutro, tijekom Ramazana. To je sve zbog muslimanskih igrača koji ne žele da treniraju bez pitke vode tijekom dana u skladu sa religijom.

Dearborn se nalazi u neposrednoj blizini Detroita, i ima jednu od najgušće naseljenih zajednica muslimana. Svaki dan, sa lokalne džamije, čuje se poziv za molitvu u cijelom gradu. Ovaj grad je jasan primjer zbog čega više ne možemo Ameriku  zvati “kršćanskom nacijom”. Ali Islam nije samo nekršćanskim religija koja ubrzo raste u Americi.

Najnoviji popis u Americi, uvezi religija je objavio da su nekršćanske grupe porasle za 32 posto u roku od deset godina. U međuvremenu, pad kršćanstva u Americi se ubrzava.

Davne 1990. godine, jedna od anketa je pokazala da 86% svih Amerikanaca je sebe identificiralo kao “kršćane”. Do 2008. godine, 76% Amerikanaca je sebe identificiralo kao “kršćane”.

U međuvremenu, i ateizam, koji “nije vjerski” doživljava ogroman porast. Primjerice, američki ured za popis je između 1990. godine i 2008. godine pokazao  da se broj Amerikanaca “bez religije” udvostručio.

Čak i oni koji sebe i dalje nazivaju “kršćanima” nisu toliko posvećeni svojoj vjeri.

Najnovije istraživanje pokazuje da 150 milijuna Amerikanaca nije aktivno angažirano u bilo kojoj vjerskog zajednici.  To je gotovo polovica stanovništva.

Dakle, Amerika se mijenja. Postaje manje kršćanska i sve više muslimanska.

 

Izvor: vestinet.rs

(novi-svjetski-poredak.com)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.