20. Mart 2018

Vlade Srbije i predsjednika Aleksandra Vučića, posebno njen dio da se za svako četvrto dijete majke nagrade sa 18.000 eura u desetogodišnjem periodu, piše preševska press agencija Presheva jonë, navodi se u saopštenju za medije.

U saopštenju se ističe da prema press agencija Presheva jonë iz Presevo, samo u Preševu trenutno oko 100 majki očekuje četvrto dijete, a mnoge majke nadaju se, da će se isti tretman uvesti i za majke koje rode peto ili šesto dijete.

Vlada Srbije je donijela strategiju i mjere za podsticaj populacione politike, objavio je u subotu predsjednik Srbije Vučić.

Pored ostalih mjera, rekao je, za prvo dijete majke će dobijati 100.000 dinara jednokratno, a za drugo dijete 10.000 dinara mjesečno tokom dve godine, piše u saopštenju.

Za treće dijete dobijaće se 12.000 dinara mjesečno u toku deset godina, a za četvtro 18.000 dinara u periodu od 10 godina.

Naveo je da će to državu u prvom trenutku koštati 12 miliona evra, a da se nada da će biti i više. Sve mjere se odnose na djecu rođenu od 1. januara 2018. Godine, saopštava se.

 (Danas)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles