31. Decembar 2019

U Novom Pazaru, 31.12.2019. godine, upriličen je susret između predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftije dr. Mevlud ef. Dudića i narodnog poslanika akademika Muamera Zukorlića na kome je izvršena primopredaja rješenja Agencije za restituciju o vraćanju vakufa Hadži Hurem (Stara Novopazarska banja) sa 2,5 hektara zemljišta.

Tom prilikom, predsjednik Mešihata se srdačno zahvalio za ovu radosnu vijest, ukazujući na značaj cjelokupne, a posebno političke borbe za očuvanje Islamske zajednice, a naročito vraćanje oduzetih vakufa koji predstavljaju simbole borbe za punu slobodu i prava pripadnika Islamske zajednice.

Akademik Zukorlić je tokom razgovora kazao da je za njega ovo jedan od najradosnijih dana u životu, svjestan značaja ovog vakufa, ali i svih tegoba kroz koje se prolazilo da bi se ostvario ovaj uspjeh, ukazujući da bez političkog organiziranja i sudjelovanja u političkom životu u Beogradu kroz politiku pravde i pomirenja i dijalog sa pozitivnim faktorima u državnom sistemu ovaj uspjeh ne bi bio moguć.

Sagovornici su se saglasili da vraćanje ovog vakufa ima korist i za cjelokupnu stabilnost u Sandžaku i šire, te da će doprinijeti i drugim pozitivnim nacionalnim i međunacionalnim procesima.

Informativna služba Mešihata

Velika pobjeda – Stara banja sa 2,5 hektara zemljišta vraćena Islamskoj zajednici (Video)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles