14. Mart 2019

U svojstvu predsjednika Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo dr. Muamer Zukorlić, 14.03.2019. godine, sastao se sa pomoćnicom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Meri Rois u zdanju Narodne skupštine Republike Srbije.

Tom prilikom Zukorlić je govorio o nužnosti reforme obrazovanja kako bi se omogućilo mladim talentima da budu ključna energija razvoja društva, ukazujući na brojne probleme sa kojima se suočava naš obrazovni sistem, ističući da je podrška SAD na tom putu od velikog značaja.

Meri Rois se saglasila da je obrazovanje temelj razvoja svakog društva, akcentirajući da će njena zemlja kroz razne projekte i stipendije nastaviti podršku razvoja sektora obrazovanja i kulture u Srbiji.

U razgovoru je učestvovao i predsjednik Odbora za kulturu Narodne skupštine Mirko Krlić, kao i nekoliko članova delegacije gostiju.

SANA

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles