AJDINER: “Pružićemo vam podršku u privrednom razvoju grada ”?

0
3

poseta_predstavnika_bajrampase_06Novi Pazar – Predsjednik turske opštine Bajrampaša je, boraveći u Novom Pazaru povodom svečanosti u okviru manifestacije Kolektivni sunet, rekao da ovaj grad zavređuje svu podršku, te da je lično već načinio određene korake kako bi investitori iz Turske uložili u ovaj kraj. On je u okviru obraćanja novinarima, po okončanju zvaničnog sastanka sa gradonačelnikom Mehom Mahmutovićem, rekao da je upravo od prvog čovjeka grada dobio smernice šta je to, kada je o oživljavanju privrede riječ, gradu najpotrebnije. Lično je , kako je pojasnio, organizovao niz sastanaka sa potencijalnim turskim investitorima, koji će ubrzo dati konkretne, osjetne rezultate.

„ Gradonačelnik Mahmutović je čovek koji na pravi način vodi ovaj grad. Svi mi koji smo imali prilike upoznati ga i sarađivati sa njim, znamo da je dobar lider koji puno vredi. Posebno me je obradovao stav premijera Erdogana prema vašem gradonačelniku i garantujem vam da smo , uz upravu koju imate spremni na mnogo ozbiljniju saradnju, iako smo i do sada zajedno učinili puno toga dobrog“, rekao je Ajdiner.

On je pozdravio inicijativu grada da se treću godinu uzastopno organizuje manifestacija kolektivnog suneta za dječake iz ekonomski najnestabilnijih porodica u Novom Pazaru. Prema njegovim riječima, svi koji imaju ikakve veze sa gradom trebalo bi da ovu akciju u skladu sa svojim mogućnostima podrže, te osudio „sporadične pokušaje nekih medija da stvore negativan publicitet u vezi sa čitavom idejom“.

„I mi u Turskoj sprovodimo jednu vrlo sličnu akciju. Zato smo od početka spremni da vas podržimo u nameri da svojoj djeci, dječacima iz ovog grada pomognete kao i njihovim porodicama, tako što ćete ih osloboditi troškova oko suneta, koji je vjerska obaveza muslimanskih porodica.“

Gradonačelnik Novog Pazara, dr Meho Mahmutović zahvalio je Ajdineru i njegovim saradnicima što iz godine u godinu podržavaju niz manifestacija na gradskom nivou, istakavši da je posebno sretan zbog naznaka da će u pogledu razvoja privrede novopazarskog kraja biti značajnih pomaka i konkretnih ulaganja iz inostranstva odnosno iz Turske.

„Ovakav odnos opština Bajrampaša, Pendik i čitave Turske prema nama, rezultat je građenja bratskih veza tokom posljednjih godina. Iz našeg zajedničkog rada biće još puno dobrobiti a posebno me raduje što smo naše današnje goste predstavili i na sastancima na državnom nivou, potvrdivši tako da Turska nije samo prijatelj Novog Pazara i Sandžaka, već cijele Srbije. Akcenat je naravno na ulozi ovog kraja u povezivanju, imajući u vidu da je Novi Pazar oduvek svojevrstan most između dvije zemlje, što zbog običaja i tradicije većinskog naroda, što zbog rodbinskih veza u Anadoliji“, kazao je Mahmutović.

Svečanost povodom manifestacije “Kolektivni sunet”, čiju su realizaciju omogućili grad Novi Pazar, turske opštine Bajrampaša i Pendik i udruženje Prijatelji Sandžaka, počinje večeras, 6.9.2013. godine u 19 sati, u bašti Kulturnog cetra Novi Pazar.

(novipazar.rs)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.