Agović za struju duguje preko 5.500 eura, ali nije palio šterike

0
36

Samir Agović

Predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović za struju duguje više od 5.500 eura, ali u njegovoj kući zbog toga ne gore šterike.

Funkcioneru Demokratske partije socijalista (DPS), struja nije isključena, jer on tvrdi da je prije sedam dana potpisao ugovor o plaćanju duga na rate.

Nejasno je kako je električnu energiju imao uprkos tolikom dugu.

Agović tvrdi da je ugovor o plaćanju na rate potpisao 9. maja, a da je četvorocifreni dug posljedica sudskog postupka koji je vodio sa EPCG, a ne neodgovornog ponašanja.

“Od januara redovno plaćam račune i do sada sam, za četiri mjeseca, platio 407 eura, zaključno sa aprilom. Dug od oko 5.000 eura nije moj, preuzeo sam ga i vodio sam sudski postupak sa EPCG jer sam tvrdio da se ne troši toliko koliko se troši. Na sudu je dokazano da trošim, jer je voda koju koristim u dva domaćinstva tehnički loša i pravi kamenac na grijaču”, kazao je on.

Objasnio je da je nakon što je izgubio sudski spor, 9. maja potpisao ugovor o plaćanju na rate.

Na njegovom računu za april 2019. godine piše da Elektoprivredi duguje 5.696,45 eura, među kojima je i 101,19 eura utrošenih u tom mjesecu.

Na računu za april nije evidentirano da je ugovor o plaćanju na rate potpisan.

Iz Sektora za korporativnu komunikaciju EPCG objasnili su da na osnovu Opštih uslova o snabdijevanju električnom energijom šalju mjesečne račune za utošenu električnu energiju.

“Potrošač ima rok od osam dana da račun plati, ukoliko to ne uradi EPCG šalje opomenu. Ukoliko potrošač osam dana od dana prijema opomene ne plati račun, EPCG pravi nalog za isključenje koji prosleđuje CEDIS-u na izvršenje.

Potrošač za kojeg ste postavili pitanje ima dugovanja po osnovu utošene električne energije, ali od nedavno i potpisano priznanje o dugu odnosno protokol o dinamici izmirenja duga na rate”, piše u odgovoru.

Nijesu odgovorili nakon koliko neplaćenih računa, ili kog neplaćenog iznosa za utrošenu električnu energiju isključuju korisnika sa mreže, koliko je domaćinstava bez struje i koliko njih ima dug manji od 1.000 eura.

Bez odgovora je i zbog čega Agović nije bio isključen sa mreže prije potpisivanja protokola.

Opština kojom Agović rukovodi prije par dana je na ulaznim vratima administrativne zgrade postavila spisak poreskih dužnika po osnovu poreza na nepokretnost.

Spisak na kojem se nalaze imena građana koji nijesu izmirili svoje poreske obaveze za period od 2015. do 2018. godine postavila je Služba javnih prihoda. Na spisku se nalazi 121 dužnik, a ukupna dugovanja su oko 25 hiljada eura.

Portal radiopetnjica.me objavio je da nezvanično saznaju da je opštinska Služba to učinila kako kako bi motivisala građane da izmire svoje obaveze i time izbjegnu preduzimaje zakonskih mjera protiv njih


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.