11. Juli 2015

Amerika – U spisku najnovijih izdaja sa Balkana u Univerzitetskoj biblioteci Univerziteta u Berkeleyu u američkoj saveznoj državi Kaliforniji našla se i Enciklopedija sandžačkobošnjačke književnosti dr. Jahje Fehratovića.

Enciklopedijom je ujedno u bibloteci ovog prestižnog američkog univerziteta otvorene posebne odrednice Bosnian literature – Sandzak (Serbia and Montenegro: Region) i Muslims – Sandzak (Serbia and Montenegro: Region) – Literatures i Sandzak (Serbia and Montenegro: Region) – Literatures čime su Sandžak i sandžačkobošnjačka književnost statusno izjednačeni sa svim ostalim nacionalnim književnostima svijeta.

U Berkeleyevoj Univerzitetskoj bibloteci nalaze se dva primjerka prvog i drugog toma Enciklopedije, što će nadamo se otvoriti put i svim ostalim vrjednim knjigama sandžačkobošnjačkih pisaca.
U elektronskom katalogu dat je i kratak bibilotečki opis djela na engleskom jeziku, sa najbitnijim referencama o sadržaju, autoru i izdavaču.

Direktan link prema bibilotečkom fondu: http://www.lib.berkeley.edu/find/types/feeds/eastern_europe.html

SANA

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles