Reakcija BDZ u Crnoj Gori na stavove BS-a po pitanju državnih simbola

45
12

unnamedBijelo Polje – Reakcija Bošnjačke demokratske zajednice u Crnoj Gori (BDZ u CG) na intervju gospodina Sulja Mustafića, potpredsjednika Parlamenta Crne Gore i funkcionera Bošnjačke stranke (BS) koji je objavljen na portalu RTCG:

Ispred Bošnjačke demokratske zajednice u Crnoj Gori ističemo neslaganje po pitanju stavova gospodina Sulja Mustafića koje je iznio u pomenutom intervjuu, o dodavanju islamskih simbola na aktuelnu zastavu i postojeći grb Republike Crne Gore, kao i njegovom stavu iskazanom u ime Bošnjačke stranke o Njegošu i Njegoševom pjesništvu.

Čitajući intervju ne možemo da ne primijetimo i dozu licemjerstva što nas je postaklo da reagujemo i oglasimo se. Mustafić kaže, citiramo: “Isto tako, sa istim stepenom odgovornosti, zalagati da se, ono što nas dijeli i stvara rezervu kod pripadnika islamske vjeroispovijesti, promijeni u državnim simbolima. Dakle, i pripadnici islama su ovdje autohtoni stanovnici, vijekovima su gradili Crnu Goru, oni su dio njene društvene stvarnosti i tražimo da se to iskaže i kroz simbole naše države.“

Ako smo kao narod već vjekovima ovdje, i ako smo puno uložili u Crnu Goru, ako smo, pored ostalog, iznjedrili razne heroje kao što je recimo bio zamjenik političkog komesara Treće proleterske sandžačke udarne brigade Rifat Burdžović Tršo, narodni heroj, kao i mnoge druge važne ličnosti koje su obogatile historiju ovog zajedničkog nam životnog propstora, prirodno je da Bošnjaci budu tretirani kao ravnopravan narod u Crnoj Gori, a ne da budu manjina, na šta ste vi, očigledno je već pristali!

Postojeći državni simboli, grb i zastava vrijeđaju žrtve i potomoke žrtava genocida u plavsko-gusinjskom kraju (1912-13), jer je pod tim znamenjem počinjen zločin genocida nad Bošnjacima i Albancima u ovom kraju, pa je u najmanju ruku neumjesno, kao neku vrstu satisfakcije za naše realne nacionalne potrebe, na takvim državnim simbolima dodavati islamske simbole. Također zbog činjenice da su Bošnjaci narod koji konstituišu državu Crnu Goru a ne nacionalna manjina, za BDZ u CG bilo kakva korekcija postojećih državnih simbola nije prihvatljiva, već zahtjevamo njihovu potpunu promjenu u simbole koji neće vrijeđati vjerska i nacionalna osjećanja niti jednog naroda u Crnoj Gori.

U ovom kontekstu želimo naglasiti činjenicu, i objaviti narodu da Bošnjačka stranka ima još jedan sporazum sa DPS-om a koji vješto krije od javnosti. Radi se o sporazumu koji je u uoči donošenja novog Ustava nakon referenduma o nezavisnosti CG u ime BS potpisao gospodin Kemal Purišić, a odnosi se upravo na državne simbole. Predlažemo zbog toga gospodinu Mustafiću da pita svog potpredsjednika o čemu se radi, kako bi bio u toku kada se bavi ovim važnim pitanjem.

Političko licemjerstvo i programska nedosljednost Bošnjačke stranke i njenih prvaka, svakog dana je sve vidljivija, što se najbolje može vidjeti i na pitanju aktueliziranja Njegoša, njegovog umjetničkog i državničkog diskursa, te njihovo prihvatanje imenovanja crnogorskog evropskog puta njegoševskim. Mustafić je u intervjuu između ostaloga rekao: “Nijednog trenutka nijesmo željeli to pitanje da politizujemo (Bošnjačka stranka op. S.H..), a još manje da pokušamo umanjiti ili relativizovati književnu dimenziju i značaj Njegoševog djela. Takođe, niko od nas nije govorio o Njegošu kao genocidnom pjesniku, već o nekim idejama njegovog djela, konkretno ‘Gorskog vijenca’, čije je bukvalno tumačenje bilo inspiracija nekim kasnijim izvođačima zločina, da ih koriste kao apologiju za svoje projekte etničkih čišćenja, pokrštavanja…”

Bošnjačka demokratska zajednica izražava zabrinostost što se danas u Crnoj Gori potpuno skreće sa evropskog puta, trasiranog u predreferendumskoj Crnoj Gori, kada je promivirana multietničnost, multikonfesionalnost i multikulturalnost, zatim decentralizacija i regionalizacija, čime je za samostalnost Crne Gore domininantno zadobijena podrška bošnjačkog naroda. Još više smo zabrinuti što nosioci tzv.autentične zastupljenosti, bošnjački predstavnici u Državnom parlamentu, zaboravljaju obećanja data svom narodu i zarad usko pratijskih ili ličnih interesa, na mala vrata ga prevode iz naroda u nacionalnu manjinu, i time učestvuju u otimanju prirodnog prava bošnjačkom narodu da se punim kapacitetom bori za Crnu Goru kao modernu evropsku državu bez oživljavanja nacional-šovinističkih opterećenja iz prošlosti.

Kada je u pitanju Njegoš i njegovo književno djelo, ističemo da se u osnovi radi o historijskoj ličnosti koju i današnja crnogorska (ali i srpska) nacionalna elita doživljava kao državnika a njegovo književno djelo kao program za buduće generacije. Njegoša kao pjesnika, a njegovo djelo „Gorski vijenac“ kao ep, tretiraju samo u kontekstu traganja za opravdanjem i pjesničkim relativiziranjem poruka koje ovo djelo nosi, koje se inače ne mogu nikako drugačije protumačiti osim kao poruke mržnje, netolerancije i fašizma.

Na kraju želimo naglasiti i podvući da u ime Bošnjačkog naroda nema niko pravo halaliti zločine genocida inspiratoru tih zločina Njegošu, pa makar taj obnašao i funkciju potpredsjednika Vlade ili potpredsjednika Skupštine Crne Gore.

Semir Hodžić (Sekretar BDZ-a Bijelo Polje)

Mustafić: Na zastavu Crne Gore unijeti elemente islama

20140105 113825 Mustafić  Na zastavu CG uneti elemente islamaPotpredsjednik crnogorske vlade i lider Bošnjačke stranke Suljo Mustafić rekao je da je naziv Bošnjak istorijsko ime za islamizirane Slovene na području Balkana.
“Naziv Musliman, sa velikim ‘M’, uveden je u komunističko vrijeme i naglasio, ali to nije održivo rješenje”, rekao je Mustafić u intervjuu internet portalu Radio-televizije Crne Gore.Prema njegovim riječima, dvije trećine građana islamske vjere u Crnoj Gori prihvatilo je kao nacionalno ime naziv Bošnjak.”Ustav Crne Gore sadrži oba imena – Bošnjak i Musliman, za pripadnike islamske vjere u toj državi”, dodao je Mustafić.On je rekao da mu ne smetaju hrišćanska obeležja na državnoj zastavi Crne Gore, ali je zatražio da se na zastavu unesu i “elementi islama”.”I pripadnici islama su ovde autohtoni stanovnici, vijekovima su gradili Crnu Goru, oni su deo njene društvene stvarnosti i tražimo da se to iskaže i kroz simbole naše države”, rekao je Mustafić u intervjuu Radio-televiziji Crne Gore.Za to je, dodao je, potrebna samo politička volja, izmena zakona, a onda stvar treba prepustii herladičarima koji će simbolički prikazati stvarni društveni sadržaj naše države.

“Nemamo dileme da grb, zastava, himna, kakvi god da su, da li ih mi emotivno prihvatali ili ne ili imali rezervu prema njima, treba da budu poštovani sada i takvi kakvi jesu. Apsolutno se mi, a tako će biti i ubuduće, sa najvećim stepenom uvažavanja odnosimo prema tim simbolima, jer to pokazuje naš odnos prema državi”, rekao je Mustafić.

On smatra i da treba još mnogo raditi na unapređenju položaja bošnjačko-muslimanskog naroda, kao i drugih manjinskih naroda u Crnoj Gori.

Govoreći o Njegošu, Mustafić je istakao da su Bošnjaci, napuštanjem sjednice parlamenta, jasno pokazali da smatraju da dan njegovog rođenja ne treba proglašavati praznikom.

On tvrdi da se time nijednog trenutka nije želelo politizovanje tog pitanja, a još manje umanjiti dimenzija i značaj Njegoševog dela, već da je ta stranka očekivala da će obeležavanje dva veka od rođenja crnogorskog pesnika biti dobar povod da se, sa kritičke distance, bez mitromanije i kompleksa, sagleda njegovo delo i, kako je rekao, makar iz školskih udžbenika izbace oni sadržaji koji vređaju muslimane i šalju poruke verske i etničke netrpeljivosti.

“Mislim da bi to bio veliki doprinos daljoj izgradnji međuverskog sklada”, rekao je Mustafić.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

45 KOMENTARI

 1. ISLAM jeste nedje na pola puta formiranja nasheg narodnog identitea dodao vjersku nijansu ali nije glavna determinanta nasheg narodnog identiteta. Vi koji patite od krize identiteta ne mozete formulisati Bosnjastvo. Vi treba da ucite o Boshnjastvu od onih koji znaju.

  0

  0
 2. rozajac, po kojoj logiki vi potomci poturcenih Srba/crnogoraca mozete nama potomcima Bosnjana koji su primili Islam odredjivati shta je Boshnjastvo?
  Neki Albanci su primili islam a nijesu Bosnjaci. Neki Bugari su primili Islam pa nijesu Bosnjaci.
  Znaci da mozesh samo da pises molbu da te primimo u Bosnjake.

  0

  0
 3. Sta su uradili ljudi iz BS-a za osam godina od kako postoje? Ja cu dati svoj odgovor, bas bi mi bilo drago da neko od vas isto iznese svoj stav na ovo pitanje:
  Palili su zelene lampice u parlamentu kada ih je palio DPS i pali je crvene lampice u parlamentu kada ih je palio DPS, pa sam se jednom zapitao da li su to poslanici BS, ili su to polsanici DPS. I jos nesto, eto skoro ako je neko pratio skupstinu kada je bilo glasanje zakona za ovo oporezivanje euro po euro , glasali su DPS I BS da se nastavi ta pljackaska epoha, zalosno!!!

  0

  0
 4. sellam svima ovi ko ji su protiv muftije to su samo oni koji neznajusta je vjera.BS je samo za dps i za sopstvenu g..u.posebno moram reci da u cg 80% bosnjaka neznaju ko su i sta su.zato nije kriv milo.nego milove ovce BS stranka.sramota me da kazem da sam iz bihora.jer tamo ama bas neznaju sta je vjera.nazdravljaju rakijom pobefu dpsa u bosnjacki grad.nadam se da se saberu svi bosnjacki lideri i da se ujedinimo sa BDZ om za buducnost

  0

  0
  • Ja nijesam protiv muftije. Naprotiv, mislim da je vrlo dobar u profesiji u kojoj radi – muftijstvu. Na polju nacije i politike brka pojmove, bezbeli. Populista i frazer.

   0

   0
 5. Il cemo biti kako treba da smo casni jasni i ponosni na svoju vjeru naciju il nas nece biti dostaje vise ove lazi i li cemjerstva ja sam za BDZ CG a vi?

  0

  0
 6. Za sve vas odjednom, da ne sitnim hiljadarku…
  U CG nije dosad ishla rehabilitacija Mihailovica i Djurishica i cetnickog pokreta, slugu okupatora. Male su i vashe shanse da cete rehabilitivati shucmiliciju i vulentare, sluge okupatora.

  0

  0
  • @ Adnan Koljindar
   A ja taman pomislih da ćeš da nam napišeš kako si vratio istorijsko ime Bošnjacima………kad ono, ništa.
   Nisi se trebao brukat ni sa ovom izjavom, ne vrijedi ni centa.

   0

   0
   • @ Adnan Koljindar
    Kako ne misliš da je Islam glavna determinanta bošnjačkog identitata? Nego šta je? Folklor?! :)Hahahahaahhahhaaa
    Jeste prijatelju, glavni faktor, jedina jaka veza svih nas, pa tek onda istorija, kultura, tradicija, jezik…
    Čovječe, ti zaista nisi svjestan šta pišeš.

    0

    0
   • Pa to sam ja i napisao: bdz je pokret Muslimanska braca zamaskirani “pabosnjastvom”.
    Bosnjacki narod u Cg nek sam odluci jel mu u interesu da pristaje uz panislamisticki populisticki pokret slabo maskiran u “panbosnjastvo”.
    Ja ne kazem jeste li vi u pravu ili nijeste, sam Bog zna.
    Ja samo kazem da se ja sa tim islamistickim populizmom ne slazem od 90-ih u onoj prvoj verziji, SDA a ni sad u drugoj, BDZ. Ista sadrzina, malo drukcije pakovanje.
    Ja sam politicki neaktivan, ne glasam jer zivim u inostranstvu. Ali govorim slobodno svoje mishljenje o svemu shto se tice Bosnjaka. Zashto bi to ikome smetalo. Ako ste u pravu vi cete uzivati u svome uspjehu. Ako ste u krivu Bosnjacki narod u Cg ce ispastati vashe greshke.
    Dovalje!

    0

    0
   • Koljindar,
    Ne mlati više.
    Pišem ti komentar, ne zato što mislim da zaslužuješ, već da ti dam do znanja da prestaneš da vrijeđaš ljude.
    Konstanto se glupiraš, jer si ubačen da ovdje praviš smutnju.Sram te bilo!
    Idi čisti haustore i ulice, nije za tebe politika.
    Mnogo si sebi dao za pravo da ovdje prosipaš neke gluposti…….čudi me da administratori ovakve poput tebe ne blokiraju, jer nisi za normalnu komunikaciju.

    0

    0
  • Koljindar , čekam odgovor……Kako ja nisam čuo za tebe i za tu tvoju borbu ?!?!
   Hoću tačno da napišeš gdje si se, kad i kako borio, pošto se hvališ……..

   0

   0
 7. Pa ljudi e bas svasta pisete da covek nemoze davas svati pa taj BDZ i zukorlic toliko su togo dobrog napravili u srbiju tako dace sad sa hazbijom da popravi stanje u crnu goru kako suga iz kuce ispratli tako cega u grad docekat

  0

  0
 8. Da znash dijete, ja sam ranih 90-ih djelovao u miljeu koji je vratio istorijsko ime Bosnjacima, a zatim sam bio za stvaranje narodne stranke, liberalne, u kojoj ce mjesta biti za sve Bosnjake a ne samo za turkofile i arabofile. Bosnjastvo je kulturno i identitetski historijskom Bosnom omedjeno a ne Turskom i Saudiskom arabijom.

  0

  0
  • @ Adnan Koljindar
   “ja sam ranih 90-ih djelovao u miljeu koji je vratio istorijsko ime Bosnjacima, a zatim sam bio za stvaranje narodne stranke, liberalne, u kojoj ce mjesta biti za sve Bosnjake”
   ____________
   Stvarno?Piši nam o tome, baš me interesuje……ja prvi put čujem za tebe……čekam da nas detaljnije obavijestiš o toj tvojoj borbi.

   0

   0
 9. Svaka cast Semire…a ti Sulejmane i Koljindaru vodite racuna da se ne razjedini bosnjacki narod oko Mila i druzine….BDZ vam je pomogla u PT ali pojedini vasi nazovi lideri su toliko nezahvalni i bezobrazni da je to zaispitevanje njihovog mentalnog sklopa.Jos ce biti istine u vezi svega samo polako….

  0

  0
   • @ Adnan Koljindar
    Opet vrijeđaš.Ili si skromnog znanja, pa ne znaš šta pišeš, samo je bitno da pišeš.Hm?
    Bihor ponosni, bio i ostao.
    A ti Koljindar se zapitaj da li si ikome potreban takav kakav si.
    Bio ti antifašista, antiislamista…..to mene ne zanima……….za mene si niko i ništa.

    0

    0
 10. Ovi ljudi iz BS, npr. Kemal Purisic je bio uz svoj narod od pocetka. Kad je Bosnjacima pokazana karta u jednom pravcu on nije napustio. Iz nepozeljnih ovi ljudi su polako istrpljivo uveli Bosnjake u vlast… E sad, ako vi mislite da mozete bolje to je vashe pravo. Ali prestanite pricati besmislice jer znamo ko je ko.

  0

  0
 11. Moj Semire, kada se četnikovalo po Crnoj gori tvoji su bili uz tu vlast, a sada kada treba da bošnjaci poboljšaju svoj status kroz institucije ove države vi ih nazivate poltronima i izdajnicima. Sramota, vi ste se očigledno izgubili u vremenu. Neznate kada ne treba biti uz vlast a takođe neznate ni kada bošnjaci trebaju biti u vlasti. BS barem pokušava stvari malo pomjeriti naprijed i to sa pozicije koja može nešto učiniti. Ako nisu tvoji bili na bošnjačkoj strani u prošlim , teškim vremenima, barem nemoj ti sada smetati BS-u da radi na unapređenju svog naroda., Nisi ti neki faktor da možeš smetat ali teško nam je čitati tvoje tekstove koji pokušavaju dezinformisati našu javnost.

  0

  0
  • Nije mi jasno zasto reagujes, ako mislis da nije Semir neki faktor?!
   Licno Sam stava da je Semir I te Kako Faktor!
   Mlad, pametan, obrazovan, hrabar, pismen I elokventan, samouvjeren, lijep insan….Jeste I treba biti faktor I ponos.
   Da si iole iskren – I ti bi se ponosio Semirom!

   0

   0
 12. bdz je islamisticka partija zamaskirana bosnjackim imenom. SDA-u, islamistickoj partiji nijesmo vidjeli kakoga hajra. Religija je dobra ali ne moze nije da zamijeni politiku. Naravno,bdz ima pravo da se okusha, pa ako je biraci hoce neka im je.

  0

  0
  • Bas me zanima ima li iko hajra od tvog postojanja ( ako izuzmemo krvoloke u ljudskom oblicju, koji se raduju tvojoj smutnji)?!!

   @ something named Adnan K.

   0

   0
   • Nazovimo stvari i pojave njihovim pravim imenom.BS je narodna stranka, BDZ je islamisticka partija-pokret. Zashto vam smeta BS? Ucinite neshto bolje ako mislite da mozete. Mi smo Bosnjake uspravili kao NAROD. Vi od Boshnjaka napravite dzemat ako oni to hoce.

    0

    0
   • Pogresno, ne smeta mi BS – naprotiv. Ima tu divnih ljudi, I nadam se susretu energija, ideja, dobrih namjera medju te dvije stranke.
    Ono sto mi smeta je tvoja destruktivnost! Gdje god naidjem na tvoje ime – uvijek je neki negativan komentar, vjerovatno izazvan licnim frustracijama. Iskreno, nadam se da Sam u krivu ( za tvoje dobro).
    Molim Allaha dz. s. da te uputi I da ti svako dobro na oba svijeta. Amin!

    0

    0
   • Moli Boga za rogove! Meni ne mozesh smetat…zasmijava me pojava boraca za “bosnjastvo” u 2014.
    Ja sam iz tog miljea ali od ranih 90-ih. Zato me plaho veseli vash pokushaj da budete “kapa” svemu. Odigrajte koju utakmicu prije nego se proglasite za Maradonu.
    Jel poshteno?

    0

    0
   • Hoces da kazes da Bosnjaci nisu bili narod – dok im Rafet to nije rekao?????
    Gluho bilo:))))))))

    0

    0
   • @ Adnan Koljindar
    “Mi smo Bosnjake uspravili kao NAROD”
    ________________
    Ne, ne, ne,odlično se zna ko zaslužuje poštovanje.
    Priznajem samo Haruna Hadžića i grupu ljudi koji su bili pravi Bošnjaci i gazije našeg naroda, a ne ove novokomponovane što svo vrijeme koriste u okupljanju po nekim “sijelima”, dernecima i čekaju da im se za izbore čudo desi.
    Ne opterećujte se vi BDZ-om, već se malo uozbiljite……..

    0

    0
  • @ Adnan Koljindar
   Pa, ja bih se iznenadio nesto pametno ti da napises….
   Cuj, islamisticka, samo zato sto ima vjernika u njoj,
   Bogu hvala pa nije masonisticka i spijunisticka……..

   0

   0
 13. Cemu vakat tome i vrijeme,,,vrijeme je da braca bosnjaci konacno imaju svog pravog predstavnika BDZ a ne predstavnika rezima i filijale Dps-a BS ..Sto se tice BS ne bih trosip previse rijeci toliko je providno da su marionete rezima da se vidi iz aviona ali problem je u narodu koji voli svoje dzelate poltrone i spijune…

  0

  0
 14. Vi braco ne primjecujete radost u prvom komentaru ovdje… Ovog nikole rudana… Sta veli on… “pocelo je”… A a sta to… Poceli smo medjusobno da se svadjamo i razilazimo… A to nam Gospodar zabranjuje… Cuvaj mo se toga

  0

  0
  • @ Sultan Sulejman
   Zbog čega kompromitovao?Zbog istine??
   Molim te promijeni nik, nije za tvoju sitnu dušu ime velikana, već sebe nazovi Zumbul, za drugo i nisi, jer poltroni poput Zumbula gdje god vide neki naslov u vezi BDZ-a reaguju hijenski.Kako ste jadni…time pokazujete da ste loši ljudi.
   Bravo Semire, iako te ne znam, drago mi je da je konačno i Bijelo Polje dalo hrabrog čovjeka, koji razmišlja za svoj narod, koji priča i koji će pričati o genocidu, a ne kao ove marionete kojima je bitno da piju šampanjac sa DPS-om, a jadni bošnjački narod zavaravaju nekim pričama da će promijeniti svijet.
   Nije BS za politiku, niti jedan od postavljenih ciljeva iz programa nije ostvario, zakačili se za par radnih mjesta i srećni……tuga……
   Nisu vam ni oni vaši “srećnici” iz DPS-a nešto aktivni, osim što su kupili stanove, i žive životom kao iz filmova, ništa za svoje u Bijelom Polju nisu uradili….otišli u Pg, i zaboravili ko su i šta su.Ima li šta gore od toga?!

   0

   0
   • Primećujem da pratiš serije ali ne pratiš dešavanja. Ja lično poznajem Semira i Kalača i samo nanosi štetu normalnim ljudima u Crnoj Gori.

    0

    0
   • Zumbule,
    Kada se pomene ime Hazbija Kalač, treba da ustaneš i da stojiš dok ti ne kažem da sjedneš.
    Sram te bilo, misliš da licemjerstvom možeš ovdje da zbunjuješ ljude.
    Sve što ste znali i umjeli, pokazali ste……..Ljudi su razočarani, posebno mi koji smo se ponadali da dolaze bolje dani za Bošnjake, kad ono suprotno, “ljideri” se prodadoše za sitno.
    Zaista sam zgranut.
    Pa imaju li ti ljudi pameti da shvate da će sve to biti upisano u istoriju bošnjačkog naroda, nek’ malo drže do dostojanstva, a ne do džepa i besplatnih večera….
    Ne tako davno su naši pravi Bošnjaci život davali za našu vjeru, identitet, budućnost, a vi nas prodadoste za par mizernih radnih mjesta…….
    Suljo Mustafić se moli da nam negdje “umetnu” nacionalno obiležje, ne smeta mu što će biti pored tri krsta, samo negdje da se zakači, možda misli za kandžu onog orla-da visi……..zaista je mizeran….
    Neće moći tako, mi smo dostojanstven narod i ne zadovoljavamo se mrvicama, mnogo, mnogo više će tražit’ BDZ, znajući ko je sve u toj stranci, siguran sam da se oni prodati neće i ovakvu sadaku koju vi željno iščekujete neće prihvatati.
    Kako ste se uvezali sa ostalima, sve što ste potpisali je protiv Bošnjaka.Imate li vi jednog pametnog čovjeka u toj stranci da vam kaže da griješite?!
    Samo se izvinjavate, pravdate, molite…..uuuuuu, zaista ste toliko potcijenili sebe, ali na kraju to je vaša stvar, ali u to blate ne uvlačite one prave, iskrene Bošnjake.

    0

    0
 15. Sellam alejkum !

  Aktuelna vlast u Crnoj Gori na celu sa DPS-om ,potpomognuta BS, omalozava bosnjacki narod i zaboravlja nas doprinos bez kojeg Crna Gora nebi danas bila drzava a vjerovatno ni DPS sa njegovim satelitima na vlasti.
  Bosnjaci nisu tjerali nikoga iz Crne Gore, nismo hapsili, palili kuce ,unistavali imovinu , protjeravali ,ubijali itd. ,nazalost to se nama Bosnjacima desavalo u Crnoj Gori i Sandzaku i to bas pod zastavom tih simbola o kojima Mustafic govori.
  Bosnjaci nisu doseljenici u Crnoj Gori , mi smo tu na svome,na svojoj zemlji u svojim kucama ,avlijama i na svojim vjekovnim ognjistima i imamo pravo da trazimo ravnopravnost sa ostalim narodima, na primjer sa crnogorcima, Zasto bi oni imali veca prava od Bosnjaka, sta su oni to vise vrijedni od nas Bosnjaka ? Crna Gora moze ici ubrzano naprijed prema EU samo ako su svi njeni gradjani ravnopravni ,ako nema diskriminacije ,sto se nebi moglo reci da je tako.
  Sva podrska Bosnjackoj Demokratskoj Zajednici i rukovodstvu BDZ , istinskim borcima svog bosnjackog naroda i ostalih.
  Ja nemogu prihvatiti da me zastupa DPS ili neko ko krsi osnovna ljudska prava u ovom slucaju prava bosnjackog naroda, nemogu prihvatiti da neko toboze brine o Bosnjacima ako ih je taj isti ili politika tih istih, protjerivala , ponizavala pa cak i ubijala, nemogu prihvatiti da mi se namecu neki simboli a da ne budem pitan. BDZ je tu i ima svu podrsku u donosenju vaznih odluka.

  Sellam.

  0

  0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.