30. Juli 2012

Sjeverni Sandžak – Na današnji dan prije 22 godine, 29. Jula 1990. godine, osnovana je Stranka demokratske akcije Sanžaka. Tada je SDA Sadndžaka postala prva i jedina organizanizacija koja se na sistematski način bavila rješavanjem problema Bošnjaka, Sandžaka i čitavog društva. Sretni smo zbog činjenice da je Stranka demokratske akcije Sandžaka, nakon 22 godine aktivnog i predanog rada, uspjela opstati stabilno na svom kursu uprkos svim okolnostima.

Stranka demokratske akcije Sandžaka, danas, učestvuje na svim nivoima vlasti u zemlji, počev od lokalnog pa sve do najvišeg predstavničkog nivoa u ovoj državi, Vlade i Parlamenta Republike Srbije. Našu politiku sada nose mladi i obrazovani ljudi, sposobni da se bave pitanjima boljeg života na svim poljima.

U budućem periodu, zadatak nam je da kroz institucije sistema obezbjedimo povoljnije uslove života za Bošnjake, za pripadnike drugih zajednica i sve nerazvijene opštine i gradove u Srbiji.

Zahvalni smo na ogromnoj podršci koju nam građani daju sve ove godine za posao koji radimo i za ciljeve koje ispred sebe postavljamo. Upravo zahvaljujući temeljnom, pravednom i poštenom pristupu,  Stranka demokratske akcije Sandžaka je na izborima, održanim 6. maja ove godine, osvojila najviše glasova građana Sandžaka. Zahvaljujući tim rezultatima i politikom mira, stabilnosti, jedinstva među Bošnjacima i saradnje među narodima imamo dobru poziciju na političkoj sceni i dobar osnov za nastavak rada.

U narednom periodu uložićemo sve svoje kapacitete na ostvarivanju naših programskih ciljeva, jer smo sigurni da njihovom realizacijom Bošnjaci i Sandžak, ali i svi drugi građani mogu dobiti uslove života na nivou razvijenih evropskih zemalja.

Svim članovima i simpatizerima Stranke demokratske akcije Sandžaka, čestitamo 29. Jul, Dan Stranke demokratske akcije Sandžaka.

(SDA Sandžaka)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles