31. Januar 2011

Sjenica – Za izgradnju puteva Novi Pazar i Sjenica dobit će značajna sredstva iz Ministarstva za infrastrukturu, dogovoreno ja na današnjem sastanku u Beogradu.

Na sastanku sa ministrom za infrastrukturu Milutinom Mrkonjićem i ministrom rada i socijalne politike Rasimom Ljajićem, gradonačelnik Novog Pazara, predsjednik opštine Sjenica Muriz Turković i njihovi saradnici predali su liste prioriteta za rješavanje problema kada su u pitanju putevi u Sandžaku.

Opština Sjenica dobit će 200.000.000 dinara za izgradnju putne mreže. Predsjednik opštine Sjenica Muriz Turković kaže da će taj novac najvećim dijelom biti upotrijebljen za asfaltiranje puteva koji bi povezali sve mjesne zajednice sa Sjenicom. Ostatak od oko 80.000.000 dinara biće utrošen za asfaltiranje ulica u gradu.

„To znači da ljudi iz okolnih mjesta Sjenice neće više morati da dolaze u Sjenicu da žive, jer će im biti ljepše i bolje da žive tamo gdje su sada. Tamo će moći da se bave poljoprivredom i da od toga sasvim normalno i pristojno žive. Sjenica će im biti udaljena desetak minuta. Asfaltiranjem tih putnih pravaca riješit ćemo najveći problem koji trenutno Sjeničani imaju“, rekao je Turković.

Izvor: Sjenica-info.com

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles