18. susreti Bošnjaka Sjeverne Amerike na Floridi: Saopćenje KBSA

0
12

Amerika – U okviru 18.Susreta Bošnjaka Sjeverne Amerike održanim u St. Petersburg, Florida, UO KBSA održao je svoju sjednicu na kojoj se napravila analiza dosadašnjeg rada kao i plan budućeg djelovanja ove najaktivnije bošnjačke organizacije na prostoru Sjeverne Amerike.

U proteklom periodu KBSA je imao više uspješnih akcija na sprečavanju širenja dezinformacija o agresiji i genocida nad Bošnjacima na BiH, kako na političkom tako i na akademskom nivou.

U planiranju budućih akcija UO KBSA je donio odluku da svu svoju aktivnost u narednom periodu usmjeri na dva veoma značajna projekta za Bošnjake i BiH a to su Popis stanovništva i registracija glasača u koordinaciji sa Koalicijom “1 Mart”. Veoma je bitno nastaviti rad na jedinstvu Bošnjaka sjeverne Amerike, proces koji je započeo KBSA

Prema ranije najavljenim odlukama došlo je i do određenih personalnih promjena unutar UO. Naime zbog poslovnih i akademskih obaveza mr. Haris Alibašić i prof. Semir Đulić su se povukli iz aktivnog djelovanja unutar UO KBSA ali će i dalje davati doprinos radu KBSA kroz Klub prijatelja KBSA. UO KBSA sačinjavaju sljedeći članovi: Hamdija Čustović, Amir Makarević, Eldin Elezović, Rusmin Topalović, Mirsad Smajić, Fadil Cvrk, Enver Spahalić, Elvedin Čustović i Haris Šuko.
Obzirom da je mr. Alibašić obnašao funkciju predsjednika KBSA na tu funkciju jednoglasno je izabran magistar Hamdija Čustović, dok će funkciju potpredsjednika i blagajnika preuzeti magistar Eldin Elezović, te će gosp. Amir Makarević i dalje obavljati funkciju sekretara.

Mr. Alibašić se zahvalio članovima UO i svim simpatizerima KBSA na dosadašnjoj podršci i suradnji a novom predsjedniku pozelio uspješan rad i produktivnu saradnju. Sa druge strane članovi UO su se zahvalili mr. Alibašiću i pružili mu punu podršku u njegovoj namjeri da uz suradnju sa drugim bivšim članovima UO KBSA dovrši objavljivanje knjige o KBSA.

Predsjednik UO KBSA, Hamdija Custovic daje izjavu za BosnaTV
Predsjednik UO KBA, Mr. Hamdija Čustović je izjavio da se osjeća počašćen da bude izabran na funkciju predsjednika KBSA te da se nada da će u narednom periodu dati veći doprinos u radu i razvoju KBSA.

Sljedeća Konvencija KBSA bit ce održana u septembru 2013. u Chicagu a u sklopu BH Festivala
Na ovoj sjednici UO KBSA je donošenjem odluke o formiranju “Kluba prijatelja KBSA” koji će imati savjetodavnu ulogu a činit će ga istaknuti aktivisti i simpatizeri KBSA kao i značajni akademski i kulturni radnici. Spisak članova Kluba je otvoren i bit će popunjavan u budućem djelovanju KBSA.

Osnivači članovi Kluba prijatelja KBSA su:
Mr. Haris Alibašić, bivši predsjednik KBSA
Zijad Bećirević, pisac i publicista
Dr. Smail Čekić, direktor Instituta za istraživanje genocida iz Sarajeva
Profesor Semir Đulić, bivši predsjednik KBSA
Mustafa Fočak, jedan od onsivača
Dr. Sanja Seferović – Drnovšek, direktorica Bosansko Američkog Instituta za Genocid (BAGI)
Esad Krcić, urednik portal Bosnjaci.Net
Mesud Kulauzović, predsjednik BACA
Dr. Senadin Lavić, predsjednik BZK Preporod, Sarajevo
Nihad Mehanović, vlasnik RTV Bostel
Mr. Murat Muratović, bivši predsjednik KBSA
Rašid Nuhanović, jedan od osnivača KBSA
Rašid Ovčina, jedan od osnivača KBSA
Dr. Đenita Pašić, zakonodavna i pravna savjetnica KBSA
Tajib ef. Pašanbegović, glavni imam iz Kanade
Profesor Emir Ramić, bivši predsjednik KBSA
Mr. Ferid Sefer, urednik ChicagoRaja.Net.

Klub prijatelja se može se proširiti na prijedlog UO.

U okviru Susreta su dodijeljena Plaketa KBSA Tajib ef. Pašanbegoviću, Glavnom imamu IZB Kanade, i jednog od osnivača KBSA, te Plakete i specijalna priznanja za doprinos radu i razvoju KBSA za bivše predsjednike KBSA, gosp. Semiru Đuliću, prvom predsjedniku i glasnogovorniku KBSA, te mr. Harisu Alibašiću, glasnogovorniku u periodu 2008-2009. i predsjedniku KBSA u periodu 2009-2013.

(Bosnjaci)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.