27. Oktobar 2011

Novi Pazar – Predstavnici Helsinškog odbora iz Norveške, Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji i Helsinškog odbora za ljudska prava u BiH boravili su danas na Internacionsalnom univerzitetu u Novom Pazaru povodom implementacije projekta ’’Gradimo mostove, a ne zidove’’.

Delegaciju Helsinškog odobora koju su činili Enver Đuliman, koordinator projekta, Izabela Kisić i Naida Pekmezović najprije je primio rektor, prof.dr Mevlud Dudić . Zatim je projekat predstavljen i rukovodiocima Departmana Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru.

Sam projekat ’’Gradimo mostove, a ne zidove’’ ima za cilj uvođenje predmeta Ljudska prava i Interkulturalnost na univerzitete, organizovanje tribina i konferencija i izdavanje publikacija. Inače projekat realizuju pored Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru još jedan univerzitet iz Srbije i dva iz Bosne i Hercegovine pod pokroviteljstvom Helsinškog odbora za ljudska prava. Predstavnici Helsinškog odbora  istakli su značaj realizacije projekta kao i to da će predavači pored istaknutih profesora iz ovih oblasti biti i ljudi koji se svakodnevno bave ljudskim pravima. Projekat podrzumeva i razmenu studenata, posjete tribinama i seminarima od strane studenata univerziteta koji učestvuju u projektu. Iz Helsinškog odbora za ljudska prava ističu još i da su zadovoljni dosadašnjom saradnjom i dinamikom kojom se vrši realzacija projekta na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru.

Izvor: Uninp.edu.rs

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles